Main Content

Buffalu Sabres sa v novej sezóne nedarí: Rasmus Dahlin ale drží tím nad vodou bodovou sériou

utorok, 24. október 2023 09:22 | Autor: TASR

Rasmus Dahlin
Rasmus Dahlin | zdroj: TASR

Švédsky hokejista Rasmus Dahlin natiahol v noci na utorok svoju bodovú sériu v NHL. Obranca Buffala sa podieľal asistenciou na jedinom góle domácich v zápase s Montrealom (1:3) a bodoval tak v piatom stretnutí za sebou. Vyrovnal svoju najdlhšiu šnúru v kariére, predtým ju v profilige dosiahol trikrát.

Dahlin počas piatich zápasov nazbieral dokopy šesť asistencií. So 6 bodmi (0+6) v 6 dueloch je spoločne s ďalšími tromi hráčmi druhý najproduktívnejší zadák súťaže za lídrom Jaccobom Slavinom z Caroliny (3+4), so šiestimi asistenciami je najlepší nahrávač medzi zadákmi.

Jediný gól Sabres strelil skúsený útočník Jeff Skinner. Bol to už jeho 24. presný zásah do siete Canadiens v 39. vzájomnom súboji. Žiadnemu inému súperovi v NHL nedal toľko gólov. O víťazný zásah "Habs" sa v tretej tretine postaral Brendan Gallagher, ktorý skóroval proti Buffalu už 18-krát v profiligovej kariére.

V 36 dueloch proti Sabres má bilanciu 18+4. Aj uňho platí, že žiadnemu inému klubu nestrelil viac gólov ako práve "šabliam". Skóre nočného duelu otvoril 21-ročný obranca Justin Barron, pre ktorého to bol šiesty gól v kariére v NHL - všetky dal v drese Montrealu.

Stal sa jedným iba z 10 zadákov v histórii Canadiens, ktorý strelil šesť gólov vo veku 21 a mladšom. Pred ním to dokázali Mathieu Schneider (17), Gilbert Delorme (17), Petr Svoboda (16), P.K. Subban (14), Eric Desjardins (12), Patrice Brisebois (10), Gaston Gingras (8), George Mantha (6) a Kevin Haller (6).