Main Content

Aj do tretice za tri body! MHA Martin uspel proti silnej Senici

nedeľa, 22. október 2023 12:09 | Autor: Redakcia Sport7.sk

MHA - Senica
MHA - Senica | zdroj: Jakub Ruman

Seniori MHA Martin odohrali v sobotu večer stretnutie tretieho kola 2. hokejovej ligy. V domácom prostredí si zverenci tandemu Novotný - Stančok poradili so Senicou 2:1, no triumf sa nerodil ľahko.

Martinčania od úvodných minút začali aktívnym hokejom a pokúšali sa dobíjať bránu, v ktorej stál dobre chytajúci brankár Bednár. Na opačnej strane stál Pavol Maťovčík, ktorý likvidoval jedno prečíslenie súpera za druhým. Prvé dejstvo však presný zásah neprinieslo a do kabín šli hráči za stavu 0:0.

Druhú tretinu otvorili Rytieri v presilovej hre, ktorú ešte využiť nedokázali, no z následného náporu napokon otvoril stav stretnutia Andrej Jurášek. Strelený gól naštartoval Martinčanov ešte viac a za mohutnej podpory tribún tlačili súpera. Odmenou bol druhý presný zásah Martina Kolčáka, ktorý prišiel v 27. minúte.

V tretej tretine sa misky váh mierne obrátili. Martinčania si opäť komplikovali život vylúčeniami, no skvelými zákrokmi v bránkovisku ich aj naďalej v dvojgólovom trháku držal Maťovčík. V 52. minúte však hostia našli recept na dobre chytajúceho martinského gólmana a Vaškovič ranou z prvej využil presilovú hru o dvoch hráčov. To však bolo zo strany hostí všetko a hráči MHA mohli oslavovať tretí triumf v rade.

MHA Martin - HC Dukla Senica 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Góly a asistencie: 21. Jurášek (Simon, Brveník), 27. Kolčák (Kalnický R., Hanes) - 52. Vaškovič (Konečný) - 902 divákov

Zostava MHA Martin: Maťovčík (Kán) - Fillo, Belica, Fabian, Ivan R., Chovaniak, Huba, Podhorský, Smolka - Brveník, Jurášek, Simon - Siakeľ, Stročka, Pokrivčák, Hanes, Kalnický R., Kolčák - Fázik, Likhachev, Malík

Zostava HC Dukla Senica: Bednár (Barčák) - Hajas, Čagan, Stríž, Záviš, Mikula, Foltýn, Zaňát - Mikolášek, Jarolín, Kozman - Daniel, Litavec, Vaškovič - Baran, Konečný, Funtek - Čulen, Novosedlík, Janás

Hodnotenie trénera Andreja Novotného:

„Dnes sa jednalo o veľmi kvalitný zápas na úrovni tretej najvyššej súťaže. Myslím si, že Senica nás dostatočne preverila a jednalo sa o veľmi dobrého súpera s kvalitnými hráčmi, ktorí majú bohaté extraligové a prvoligové skúsenosti. Som strašne rád, že sme do toho dali srdce a boli aktívni počas celého zápasu. Chcem sa poďakovať divákom, ktorí nás hnali celých 60 minút a teším sa na ďalší zápas, ktorý nás čaká v piatok v Leviciach."

Zdroj: MHA Martin