Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (18.10.): Dvorský musel predčasne skončiť, Kirby Dach i perfektné Vegas

streda, 18. október 2023 11:43 | Autor: Róbert Kalnický

Kirby Dach
Kirby Dach | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Dvorského koniec vo Švédsku

Slovenský hokejový útočník Dalibor Dvorský definitívne končí vo švédskom Oskarshamne. Klub o tom informoval na sociálnych sieťach. Mladý Slovák sa ďalej presunie do zámoria, kde by mal pokračovať v kariére v OHL. Nie je vylúčené, že niekoľko zápasov odohrá aj za Springfield v OHL.

Kontiola prešiel na druhú stranu Tampere

Fínsky útočník Petri Kontiola prestupuje v rámci fínskej najvyššej súťaže. Skúsený forward strávil uplynulý ročník vo farbách Ilvesu Tampere, no v sezóne 2023/2024 bude hrať za Tapparu. Vo veku 39 rokov to môže byť jedna z jeho posledných sezón medzi elitou. Kvalitu však potvrdzuje. Vlani pozbieral 51 bodov v 58 stretnutiach.

Dachove zranenie je veľmi vážne

Kirby Dach sa už nevráti do konca aktuálneho ročníka. Kanadského útočníka čaká dlhá rekonvalescencia. Najprv nebol známy presný rozsah zranenia, no utorňajšie vyšetrenia odhalili, že Dach si roztrhol predný skrížený väz (ACL) i mediálne kolaterále ligamentum (MCL).

Patrick Kane sa nerozhodol

Patrick Kane sa stále nerozhodol a hovorí sa otvorene o možných destináciách, v ktorých by mohla jeho kariéra pokračovať. Novinár Frank Seravalli vypichol ďalšie tri tímy, ktoré by mohli mať interes o jeho služby. Známy insider hovorí o tom, že v hre o jeho služby sú Detroit, Buffalo či NY Rangers.

Vegas šlapú ako dobre namazaný stroj

Hokejisti Vegas Golden Knights naďalej šlapú ako dobre namazaný stroj. Úradujúci šampión profiligy odohral štvrté stretnutie, v ktorom si pripísal štvrté víťazstvo. Zlatí Rytieri tak zatiaľ bez straty bodu ovládajú celú profiligu a so skóre 15:5 ukazujú, že môžu pohár obhájiť.