Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (16.10.): Nejasnosti okolo Haláka i Godlu, Petri Kontiola i šialený výkon Slováka

pondelok, 16. október 2023 12:25 | Autor: Róbert Kalnický

Denis Godla
Denis Godla | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Jaroslav Halák stále nevie ako ďalej

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák si stále nenašiel nového zamestnávateľa. Novinár Tomáš Prokop na sociálnej sieti Twitter potvrdil, že situácia okolo ružinovského rodáka sa stále nepohla žiadnym smerom. V uplynulých týždňoch síce prebiehali rozhovory s tímom NHL, no žiadna konkrétna dohoda neprišla.

Nový klub nemá ani Denis Godla

Denis Godla je v podobnej situácii ako Jaroslav Halák. Kežmarský rodák po konci v Litvínove síce trénoval v Liptovskom Mikuláši i rodnom meste, avšak jeho prioritou stále ostáva zahraničie. Podľa Prokopa síce niektoré tímy zo slovenskej najvyššej súťaže vyvíjajú snahu, avšak k dohode ešte neprišlo.

Perfektná forma Horanského

Stanislav Horanský pokračuje v perfektnej forme. 29-ročný Žilinčan vo farbách Oltenu odohral zatiaľ 11 stretnutí, v ktorých pozbieral 22 kanadských bodov. Podľa predikcií by slovenský forward mohol atakovať aj hranicu 90 kanadských bodov. Otázne je, či dostane príležitosť aj v národnom tíme.

Regenda najlepším strelcom AHL

V úvode nového ročníka zámorskej AHL sa výborne darí Pavlovi Regendovi. Útočník San Diega Gulls má na konte zatiaľ tri presné zásahy, pričom dva z nich boli víťaznými. Aktuálne je 23-ročný rodák z Michaloviec najlepším strelcom celej súťaže a pomaly, ale isto začína klopkať na dvere prvého tímu Ducks.

Petri Kontiola nechce skončiť

Skúsený fínsky útočník Petri Kontiola chce pokračovať vo svojej bohatej kariére. Podľa informácii z Fínska totiž skúsený 39-ročný forward odštartoval rokovania s Tapparou Tampere. Vlani Kontiola hral za konkurenčný Ilves, vo farbách ktorého naskočil do 58 zápasov so ziskom 51 bodov. V play-off naskočil do 12 stretnutí s bilanciou jedného gólu a troch asistencií.