Main Content

FUTBALOVÉ NEWS (14.10.): 280 miliónov za hráča, Sancho, Nkunku či Lionel Messi

sobota, 14. október 2023 12:32 | Autor: Jakub Vaverka

Christopher Nkunku
Christopher Nkunku | zdroj: TASR

V novej časti rubriky FUTBALOVÉ NEWS sa dozviete zaujímavé informácie zo sveta futbalu za uplynulých 24 hodín. 

Osimhen mohol odísť za 280M

Kluby zo Saudskej Arábie mali podľa dostupných reportov v lete interes o Victora Osimhena z SSC Neapol, za ktorého ponúkali rekordných 280 miliónov eur. Osimhen by sa tak stal najdrahším futbalistom histórie, ale majiteľ talianskeho majstra Aurelio de Laurentiis svoju najväčšiu ofenzívnu hviezdu odmietol predať.

Jadon Sancho pravdepodoobne odíde

Zdroje blízke Manchestru United hlásajú, že vzťah anglického krídla Jadona Sancha a trénera Red Devils Erika ten Haga je natoľko pošramotený, že v tejto chvíli už nie je cesty späť. Sancho zrejme v zime odíde na hosťovanie, z ktorého sa v lete stane trvalý prestup. 

Christopher Nkunku pracuje na svojom návrate

Francúzsky útočník Christopher Nkunku si v závere leta poranil koleno a vypadol londýnskej Chelsea na niekoľko mesiacov. Stále nie je úplne fit, ale jeho stav sa postupne zlepšuje, pričom v najbližšom období by sa mohol čoraz viac zapojiť do tréningového procesu.

Hosťovanie Lionela Messiho nie je reálne

Aj keď sa vo veľkom píše o tom, že by Lionel Messi mohol odísť na hosťovanie do Európy, kým bude mať jeho Inter Miami v USA voľno medzi sezónami Major League Soccer, je v tejto chvíli iba málo pravdepodobné, že by najlepší futbalista histórie na niečo takéto pristúpil. 

Miliardové klauzuly Realu Madrid

Vedenie Realu Madrid v tomto období finalizuje nové kontrakty pre Viniciusa Juniora, Eduarda Camavingu a Federica Valverdeho. Všetci traja by mali mať vo svojich kontraktoch výkupné klauzuly vo výške jednej miliardy eur.