Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (14.10.): Slovenská noc v AHL, hviezdni Gajan, Pekarčík či Malkin

sobota, 14. október 2023 11:37 | Autor: Róbert Kalnický

Jevgenij Malkin
Jevgenij Malkin | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Slovenská noc v AHL

V AHL sa darilo slovenským hokejistom. Dvoma gólmi sa prezentoval Pavol Regenda, jeden presný zásah pridám Miloš Kelemen. Asistenciami sa do štatistík zapísali Marián Studenič a Martin Pospíšil. V akcii boli aj Martin Chromiak či Jakub Demek.

Skvelý zápas Malkina

Jevgenij Malkin odohral perfektné stretnutie. Na ľade Washingtonu Capitals sa do štatistík zapísal gólom a tromi asistenciami. Tučniaci uspeli vo Washingtone pomerom 0:4 a ruská hviezda bola vyhlásená za prvú hviezdu stretnutia.

Otázny zdravotný stav Nemca

Šimon Nemec sa stal obeťou škaredého zákroku v otváracom stretnutí AHL. Draftová dvojka z roku 2022 ostala bezhybne na ľade ležať po tom, ako ho Cole Koepke narazil na mantinel a slovenský zadák narazil hlavou o hranu plexiskla. V priebehu dnešného dňa by sme mali spoznať výsledky ďalších vyšetrení.

Perfektný výkon Adama Gajana

Adam Gajan má za sebou náročné stretnutie v USHL. Jeho Green Bay Gamblers sa postavilo proti Des Moines Bucaneers a zvíťazilo pomerom 1:5. Na brankársku jednotku našej reprezentácie do 20 rokov letelo až 51 striel, no Gajan inkasovval len jediný gól. Aj preto bol vyhlásený za tretiu hviezdu stretnutia.

Darilo sa aj Pekračíkovi

Darilo sa aj Jurajovi Pekarčíkovi. Hokejista, ktorého v tomto lete draftovalo St. Louis Blues, si pripísal v USHL tri asistencie. Hráč Dubuque Fighting Saints sa podieľal na triumfe nad Omahou Lancers. Jeho celok zvíťazil 7:3 a Pekarčík sa stal druhou hviezdou stretnutia.