Main Content

Wayne Rooney je späť v Anglicku: Pozdvihne ako tréner Birmingham City?

streda, 11. október 2023 19:06 | Autor: TASR

Wayne Rooney
Wayne Rooney | zdroj: TASR

Bývalý anglický futbalový reprezentant Wayne Rooney sa stal novým trénerom Birminghamu City. S účastníkom druhej najvyššej súťaži podpísal zmluvu na tri a pol roka.

Rooney skončil začiatkom týždňa na lavičke D.C. United. Dôvodom bolo, že tím z Washingtonu nepostúpil do play off Major League Soccer (MLS) štvrtú sezónu za sebou, čím vyrovnal klubovú bilanciu z rokov 2008 - 2011.

V Birminghame vystrieda Johna Eustacea: "Som rád, že sa pripojím k mužstvu. Je úplne jasné, že vedenie má plán a je odhodlané realizovať svoje ambície. Svoju trénerskú kariéru som si budoval v náročných podmienkach, aby som bol pripravený na túto príležitosť. Je to projekt, ktorý mi dáva zmysel a už sa neviem dočkať, kedy začnem. Mám predstavu, ako by malo mužstvo hrať a spolu s mojím trénerským štábom budeme tvrdo pracovať na jeho realizácii. Vytvoríme tu víťaznú kultúru s identitou, ktorá fanúšikov postaví na nohy," povedal bývalý útočník Manchestru United podľa agentúry DPA. Birminghamu patrí po jedenástich zápasoch šieste miesto v tabuľke. Na vedúci Leicester City má manko 12 bodov.