Main Content

Majiteľ SSC Neapol nechce Superpohár v Saudskej Arábii: Dôvodom je vojnový konflikt

streda, 11. október 2023 09:13 | Autor: TASR

SSC Neapol
SSC Neapol | zdroj: TASR

Majiteľ futbalového klubu SSC Neapol Aurelio de Laurentiis chce, aby presunuli dejisko talianskeho Superpohára zo Saudskej Arábie.

Obáva sa totiž vojenského konfliktu medzi Izraelom a militantným palestínskym hnutím Hamas, ktorý prepukol v sobotu ráno. Podľa šéfa klubu, v ktorom pôsobí slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka, by sa mal duel hrať v Taliansku.

Superpohár prešiel zmenou systému a má sa odohrať za účasti štyroch tímov 21. až 25. januára v Saudskej Arábii. Okrem úradujúceho majstra Neapola sa v ňom predstavia aj víťaz pohára Inter Miláno, vicemajster Lazio Rím a neúspešný pohárový finalista Fiorentina.

"Videli ste, čo sa deje v Izraeli? Nad týmito oblasťami môže byť letecká blokáda. Ako vôbec môžete uvažovať, že posadíte do lietadla 120 hráčov, ktorí majú takú cenu, len aby ste zarobili o pár miliónov viac? Urobme to na Stadio Olimpico v Ríme," citovala ho agentúra AFP. Doteraz sa hral Superpohár ešte starým systémom, v januári taktiež v Rijáde zdolal Inter mestského rivala AC 3:0.