Main Content

VIDEO: Černák pri výhre Tampy Bay! Skvelí Paul a Kučerov + HLASY

streda, 11. október 2023 08:45 | Autor: TASR

Tampa Bay
Tampa Bay | zdroj: YouTube

Hokejisti Tampy Bay v zostave so slovenským obrancom Erikom Černákom zvíťazili v úvodnom zápase nového ročníka NHL nad Nashvillom 5:3.

Tampu potiahli k víťazstvu dvojgóloví strelci Nicholas Paul a Nikita Kučerov, Paul navyše zaznamenal aj jednu asistenciu. V 51. minúte strelil v presilovke za stavu 3:3 kľúčový gól, keď skóroval z dorážky po strele Michaila Sergačova.

"Máme v tíme viacero skvelých hráčov, ja sa im iba snažím posielať puky. Mojou úlohou je stáť pred bránkou, cloniť brankárovi, nájsť si pred ním priestor a využiť to, čo sa naskytne," uviedol Paul pre nhl.com. Brayden Point sa na výhre podieľal tromi asistenciami.

Jonas Johansson, ktorý nahradil v bránke zraneného Andreja Vasilevského, vykryl v prvom zápase v drese Lightning 28 z 31 striel súpera. Černák nastúpil v tretej obrannej dvojici "bleskov" po boku novej posily Calvina de Haana, za 19:20 min. vyslal dve strely na bránku a rozdal až šesť bodyčekov - najviac spomedzi všetkých hráčov na ľade.

Hráči Tampy využili dve z piatich početných výhod. "Pred prvým stretnutím máte v sebe množstvo emócií. Viem, že je to iba jeden zápas z 82, no na tom úvodnom, navyše domácom, je niečo špeciálne. Chalani chceli zanechať dobrý dojem," poznamenal tréner Tampy Jon Cooper.

Duel nedohral domáci krídelník Tyler Motte, ktorý odstúpil z hry pred treťou tretinou pre nešpecifikované zranenie. Ryan O'Reilly debutoval v drese Predators gólom a asistenciou. "Nebol to štart, aký sme si predstavovali. Dobre sme sa pohybovali, vyhrali niekoľko osobných súbojov a vypracovali si šance, no nedokázali sme si poradiť s presilovkami súpera," konštatoval Ryan O'Reilly, ktorý sa upísal "predátorom" v lete ako voľný hráč.