Main Content

Trnava opäť neúspešná, proti favoritovi podali Gašparíkovci dobrý výkon

štvrtok, 5. október 2023 23:14 | Autor: TASR

Spartak - Fenerbahce
Spartak - Fenerbahce | zdroj: TASR

Futbalisti Spartaka Trnava prehrali vo štvrtkovom zápase Európskej konferenčnej ligy doma s Fenerbahce Istanbul 1:2. Po dvoch kolách figuruje slovenský tím s nulou na bodovom konte na dne tabuľky H-skupiny, ktorú vedie Fenerbahce so ziskom šiestich bodov. Hostia potvrdili v Trnave rolu favorita.

Oba ich góly strelil v druhom polčase nórsky útočník Joshua King, kontaktný zásah Kelvina Oforiho už prišiel neskoro. V druhom stretnutí "háčka" zvíťazil FC Nordsjaelland nad Ludogorcom Razgrad vysoko 7:1. Najbližšie sa trnavskí futbalisti predstavia v EKL 26. októbra o 21.00 h opäť pred domácim publikom proti dánskemu Nordsjaellandu.

H-skupina Európskej konferenčnej ligy, 2. kolo:

FC Spartak Trnava - Fenerbahce Istanbul 1:2 (0:0)

Góly: 88. Ofori - 70. a 81. King.

ŽK: Kóša, Bernát - Batshuayi. Rozhodovali: Stegemann - Gittelmann, Günsch (všetci Nem.), 17.528 divákov.

Trnava: Takáč - Koštrna, Djurič, Kóša - Šulek (75. Ristovski), Zeljkovič, Bernát (75. Štefánik), Mikovič (87. Kompan Breznik) - Ofori, Ďuriš (87. Paur), Daniel (87. Azango)

Fenerbahce: Egribayat - Osayi-Samuel, Rodrigo Becao (63. Djiku), Aziz, Oosterwolde - Yandas (63. Szymanski), Crespo, Zajc (63. Fred) - King (84. Tadič), Batshuayi (84. Nayir), Kent 

zostave Spartaka dostal prednosť pred chorým Štetinom srbský stopér Djurič. V bráne hostí chytal Egribayat namiesto Livakoviča, iba na lavičke náhradníkov sedeli aj ďalšie opory 19-násobného tureckého šampióna Fred, Szymanski, Tadič a Džeko. Fenerbahce malo od úvodných minút územnú prevahu a v 8. minúte ako prvý pohrozil Oosterwolde, z jeho tečovaného pokusu však hostia vyťažili iba roh. Krátko po ňom sa ocitol v šanci Kent, no z hranice šestnástky netrafil bránu. Trnavčania dobre vykrývali priestory a ich súperovi sa nedarilo preraziť defenzívne hradby.

Na opačnej strane Spartak niekoľko nádejných brejkových situácií nedotiahol do zakončenia, strele Daniela z veľkej diaľky chýbala presnosť. V prvom polčase ani jedno z mužstiev nevyslalo priamu strelu na bránu. V 52. minúte podržal svoj tím Takáč, keď vyškriabal nebezpečný pokus Zajca z priameho kopu na roh. O čosi neskôr Koštrna vyskúšal pozornosť Egribayata ďalekonosnou strelou, brankár tureckého tímu vyrazil loptu na roh. Hra mala spád, domáci vycítili, že s favoritom sa dá hrať a začali sa viac objavovať na jeho polovici. V 62. minúte však prepadli v ofenzíve, King potiahol loptu a ponúkol ju Batshuayiovi, ktorému prekazil radosť Takáč. Spartak odpovedal krížnou strelou Daniela, ktorá tesne minula ľavú žrď. Hosťom sa v 70. minúte podarilo zmeniť bezgólový stav. King sa zbavil brániaceho hráča, vymenil si loptu s Kentom a umiestnenou ľavačkou nedal Takáčovi šancu na zákrok - 0:1. O chvíľu mohlo byť 0:2, ale King v sklze svoju šancu nepremenil.

Trnava nezložila zbrane, po dobrej práci striedajúceho Ristovského sa dostala lopta k Danielovi, ale tomu lopta nesadla. Definitívne K.O. dostali "andeli" v 81. minúte, keď Fredov prudký center usmernil zblízka do siete dvojgólový hrdina večera King - 0:2. V 88. minúte hostia prepadli v defenzíve, Štefánik vypichol loptu Oosterwoldemu a Ofori do odkrytej brány znížil na 1:2. Vyrovnať sa už domácim nepodarilo, hoci v poslednej šanci mal gól na hlave Ristovski, ale trestuhodne minul. Napriek prehre však vypredané tribúny Štadióna A. Malatinského odmenili hráčov Spartaka potleskom.

tabuľka:

1. Fenerbahce 2 2 0 0 5:2 6

2. Nordsjaelland 2 1 0 1 8:4 3

3. Razgrad 2 1 0 1 5:7 3

4. Trnava 2 0 0 2 1:6 0