Main Content

Prešovčania si podmaňujú SHL: Ťahúňom ex-Martinčan Poliaček

pondelok, 2. október 2023 20:12 | Autor: TASR

Hráči HC 21 Prešov
Hráči HC 21 Prešov | zdroj: TASR

Prešovskí hokejisti sú v doterajšom priebehu Slovenskej hokejovej ligy (SHL) bez prehry. Doposiaľ stratili len bod a rovnakým rozdielom vedú tabuľku pred druhými Modrými krídlami Slovan, ktoré majú o zápas viac.

V kádri východoslovenského tímu je aj líder produktivity František Poliaček s jedenástimi kanadskými bodmi. Tím trénera Tibora Tartaľa zvíťazil trikrát v riadnej hracej dobe a raz po predĺžení, dva body si odniesol z Trnavy (5:4 pp). "So vstupom do sezóny sme spokojní, hoci zápasy boli náročné. Dva z nich sme otáčali až v samom závere. Na počet získaných bodov sa ale určite sťažovať nemôžeme," povedal Poliaček pre portál hockeyslovakia. Jeho tím má dobrú formu aj v defenzíve, v prebiehajúcom ročníku inkasoval najmenší počet gólov spomedzi všetkých tímov.

"Zišla sa tu dobrá partia chalanov. Vedenie a tréneri zrejme mali vo výbere hráčov šťastnú ruku. Zatiaľ to funguje výborne a všetci veríme, že to vydrží čo najdlhšie," povedal kouč ohľadom mužstva, ktorého káder sa skladal po vypadnutí z najvyššej slovenskej súťaže od nuly. Tím ukázal mentálnu silu práve v Trnave, keď prehrával tri minúty pred záverečnou sirénou o dva góly.

Naposledy zdolal Považskú Bystricu, s ktorou si v piatok poradil 12:2 a zaznamenal najvyšší triumf spomedzi všetkých klubov v prebiehajúcej sezóne. "Podobné výsledky boli naposledy v dobe, keď hral druhú najvyššiu súťaž B-tím Nových Zámkov. To sa ale s týmto duelom vôbec nedá porovnávať. V prvej tretine sme mali veľa presiloviek. Na jej konci sa nám podarilo tri z nich využiť a tam sa zlomil zápas. Ak by nám to tam nepadlo, bolo by to o niečom úplne inom," povedal k stretnutiu Poliaček. Ten vedie individuálne štatistiky súťaže s piatimi gólmi a šiestimi asistenciami. "Cítim sa dobre. Som veľmi rád, že dostávam na ľade toľko priestoru. Nie je to však o jednotlivcoch. Hlavne sa nám darí ako tímu. Teší nás takisto úspešnosť využívania presilových hier, tie nám vychádzajú a dávame v nich veľa gólov," dodal krídelník, ktorý je stálicou klzísk druhej najvyššej súťaže. S 255 gólmi je zároveň historicky najúspešnejší strelec ligy.