Main Content

Simeone spokojný po obrate Atlética: Parádny hetrik útočníka Granady

pondelok, 2. október 2023 10:08 | Autor: TASR

Diego Simeone
Diego Simeone | zdroj: TASR

Futbalisti Aletica Madrid poskočili po treťom ligovom víťazstve za sebou do elitného kvarteta španielskej La Ligy. V domácom dueli s Cadizom (3:2) museli na triumf zmazať dvojgólové manko, k čomu výrazne pomohol autor dvoch presných zásahov Angel Correa.

Predchádzajúci duel proti Osasune vynechal Correa pre problémy s kolenom, ktoré si privodil vo víťaznom madridskom derby s Realom. V nedeľu nastúpil v útoku na mieste suspendovaného Alvaru Moratu, najskôr skóroval po polhodine hry a v 66. minúte potom dokonal obrat v skóre na 3:2.

"Dnes som napriek bolestiam chcel hrať a pomôcť tímu. Tréner určil, že budem hrať na pozícii deviatky a dopadlo to dobre," povedal dvojgólový Argentínčan. Cadiz mal na štadióne Metropolitano skvelý štart a po 27 minútach viedol o dva góly, keď Jana Oblaka prekonali Lucas Pires i Roger Marti. Až to prebudilo favorita, ktorý odpovedal tromi gólmi - okrem Correu sa presadil aj ďalší Argentínčan Nahuel Molina. "Som šťastný, že sme to zvládli napriek tomu, že sme prehrávali už o dva góly. Zostali sme pokojní a napokon sme našli cestu k víťazstvu," povedal kouč domácich Diego Simeone pre televíziu DAZN.

Jeho tím stráca zo štvrtej priečky na lídra Real Madrid päť bodov, má však zápas k dobru. Kolumbijský útočník Luis Suarez sa v dueli Almerie s Granadou (3:3) postaral o tretí najrýchlejší hetrik v španielskej lige v tomto storočí. Za domácich skóroval na konci prvého polčasu trikrát v rozpätí piatich minút a 24 sekúnd, pri všetkých zásahoch mu asistoval Largie Ramazani. Rekord podľa AFP drží Kevin Gameiro, ktorý dal hetrik v drese Atletica Madrid proti Gijonu v roku 2017 v priebehu 4:43 min.

Ani paráda Suareza však Almerii v andalúzskom derby na triumf nestačila - Granada po zmene strán vyrovnala z 0:3 na 3:3 a vydrela cenný bod. Suarez sa navyše v závere zranil, podľa španielskych médií utrpel zlomeniny píšťaly a hrozí mu trojmesačná absencia.