Main Content

Tip na športový film: Nikdy sa nevzdávaj

nedeľa, 25. marec 2012 11:36 | Autor: Anton Martinka

Tip na športový film: Nikdy sa nevzdávaj
Tip na športový film: Nikdy sa nevzdávaj | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Šport7 vám prináša ďalší diel nedeľňajšej rubriky s veľavravným názvom “Tip na športový film”. Každý týždeň vám prinesieme krátku recenziu na zaujímavú snímku so športovou tematikou, ktorá by vám nemala ujsť. Dnes sme sa zamerali na film z bitkárskeho prostredia -Nikdy sa nevzdávaj.

Jake Tayler (Sean Feris) sa práve presťahoval s matkou a bratom do Orlanda, kde začal navštevovať tamojšiu strednú školu. O Tylerovi je známe, že je problémový a rád sa pobije. Táto informácia neunikne ani vychýrenému školskému bitkárovi Ryanovi (Cam Gigandet), ktorý sa chce s Taylerom stretnúť v súboji. Po zdrvujúcom výprasku od Ryana začne Jake trénovať u miestneho majstra bojového umenia Jaune Roque (Djimon Hounsou), ktorý ho však neučí len bojovať, ale aj krotiť svoje emócie. Jake sa postupne zmení a po ďalšom súboji s Ryanom netúži. No nebude mať na výber ...



Film Nikdy sa nevzdaj na prvý pohľad pôsobí ako typický americký stredoškolský film, v ktorom sa odohráva príbeh outsidera, z ktorého sa stane postupne hviezda školy. Film je však spracovaný takým spôsobom, že dokáže veľa ľudom pomôcť s ich motiváciou v živote niečo dokázať. Nečakajte zázraky, ale ako snímka na nedeľňajší večer je určite vhodný. Na svoje si prídu najmä diváci mužského pohlavia, vo filme sa objavia krásne ženy a špičkové autá. Chválitebný je aj soundtrack, ktorý sa naozaj vydaril. 

Klady: S časti motivačný film, soundtrack, krásne ženy, kvalitne natočené bojové choreografie
Zápory: Slabší námet (typický americký stredoškolský film)