Main Content

VIDEO: Obrovský smoliar Sergio Ramos! Vlastným gólom rozhodol o triumfe FC Barcelona

sobota, 30. september 2023 16:09 | Autor: TASR

Sergio Ramos
Sergio Ramos | zdroj: Twitter

Futbalisti Barcelony zvíťazili v piatkovom zápase španielskej La Ligy nad hráčmi Sevilly 1:0 a dostali sa na čelo neúplnej tabuľky. Kataláncom k tomu vlastným gólom dopomohol Sergio Ramos, niekdajší hráč ich najväčšieho rivala Realu Madrid.

Tridsaťsedemročný obranca sa vrátil do Španielska v lete po dvojročnom angažmáne v Paríži St. Germain. Tento týždeň vyhlásil, že si pripravil špeciálnu oslavu pre prípad, že sa mu podarí proti Barcelone skórovať. Jeho gól zo 76. minúty, keď sa k nemu odrazila hlavička 16-ročného krídelníka Lamineho Yamala, však napokon oslavovali domáci fanúšikovia. "Ramos je úžasný obranca, dnes mal tú smolu, že si strelil vlastný gól, ale odohral dobrý zápas. Preňho to bolo nešťastné, pre nás dobré," uviedol po zápase tréner Barcelony Xavi Hernandez.

 

 

"Ramos bránil dobre, jednoducho mal smolu. Lopta ho zasiahla a on nestihol zareagovať, ako chcel," dodal kouč Sevilly Jose Luis Mendilibar. Zaujímavosťou je, že Ramos a Yamal sa na štadióne Barcelony stretli už v roku 2016, kedy mal španielsky mladík deväť rokov. Yamal vtedy sprevádzal obrancu na ihrisko pred úvodným výkopom El Clasica. "Priebeh života... Kto by predpovedal, že Yamal ho bude hrať vo veku 16 rokov. Sergiovi zase slúži ku cti, že stále hrá na tejto úrovni," reagoval Xavi. Barcelona vedie tabuľku o bod pred Gironou, no jej súperov ešte čakajú stretnutia 8. kola. Novým lídrom tabuľky sa môže po sobote stať víťaz duelu Girona - Real Madrid. "Predstavte si, mám narodeninovú oslavu, takže ten zápas nemôžem pozerať. Je to škoda, nech vyhrá ten najlepší," dodal Xavi podľa AFP.