Main Content

FUTBALOVÉ NEWS (27.9.): Musiala a Zlatá lopta, Mudryk vs Pochettino, Amrabat ako brankár Red Devils?

streda, 27. september 2023 11:35 | Autor: Jakub Vaverka

Mykhaylo Mudryk
Mykhaylo Mudryk | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku FUTBALOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete futbalu. 

Pochettino radí Mudrykovi

Tréner Chelsea FC Mauricio Pochettino prehovoril o ukrajinskom krídelníkovi Mudrykovi. „Povedal mi, že so mnou nechce hrávať crossbar challenge (triafanie brvna), pretože stále vyhrávam. Povedal som mu, že je to preto, že mám správnu rovnováhu a sebadôveru, pretože mám 50 rokov. On je stále mladý, potrebuje spoznať sám seba a tým sa zlepší."

Musiala má smelé plány

Jamal Musiala v mladom veku predvádza v drese nemeckého majstra Bayernu Mníchov výborné výkony. Ako sám hovorí, chce byť ešte lepší. „Do jedného alebo dvoch rokov chcem byť na čo najvyššej úrovni bude možné. Chcem byť jedným z najlepších hráčov na svete. Taký je môj plán a ambícia. Verím, že budem bojovať o Zlatú loptu."

Gattuso bude trénerom Marseille

Novým trénerom francúzskeho klubu Olympique Marseille by sa podľa talianskeho novinára Fabrizia Romana mal stať jeho krajan Gennaro Gattuso. Všetko je v tejto chvíli dohodnutý a OM už čoskoro bude fungovať pod vedením nového lodivoda.

Sancho u ten Haga zrejme skončil

Tréner Manchestru United Erik ten Hag už ani len nediskutuje o Jadonovi Sanchovi, ktorého vyradil z kádra. „Nebudem to komentovať, ako som už povedal, o hráčoch, ktorí nie sú k dispozícii, nebudem hovoriť. Neviem, kedy sa vráti, je to na ňom. Nejdem sa k tomu vyjadrovať."

Amrabatovi sa splnil detský sen

V inej situácii ako Jadon Sancho je v Manchestri United Sofyan Amrabat, letná posila z Fiorentiny. „Od detstva bolo mojím snom hrať za Manchestru United. Hrám za znak, ktorý mám na drese, chcem pomôcť tímu tam, kde potrebuje, aj keby som mal byť brankár."