Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (26.9): Slovenské Calgary, Martin Gernát, ale aj obrovský talent v NHL

utorok, 26. september 2023 10:16 | Autor: Róbert Kalnický

Samuel Honzek
Samuel Honzek | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Slovenské Calgary

Až traja slovenskí hokejisti nastúpili v zápase Seattle Kraken - Calgary Flames vo farbách Plameňov. Trio Adam Ružička, Martin Pospíšil a Samuel Honzek bojuje o svoje miesto v prvom tíme. Do štatistík sa zapísal iba Pospíšil, ktorý si zapísal druhú asistenciu na druhý presný zásah.

Glen Hanlon sa vracia na známe miesto

Niekdajší lodivod slovenskej hokejovej reprezentácie Glen Hanlon sa vracia do starého známeho prostredia. Skúsený Kanaďan bude pôsobiť v talianskon Bolzane. Líšky viedol aj v uplynulom ročníku, takže sa vracia do známeho prostredia.

Mackie Samoskevich sa pýta do NHL

Na svoj prvý prípravný zápas včera večer nastúpili aj hráči Floridy Panthers a Nashvilleu Predators. V dvojzápase sa dvakrát tešili hráče Panthers po triumfoch 5:0 a 5:2. Najmä v prvom meraní síl vyskočil jeden mladík, ktorého sa oplatí sledovať. Mackie Samoskevich strelil dva góly a pridaj jednu asistenciu. Mladý Američan patrí k najväčším nádejám Cats. Panteri ho draftovali v roku 2021 z 24. pozície.

Gernát opäť bodoval

Slovenský hokejový obranca Martin Gernát si pripísal ďalší kanadský bod v KHL. Vo včerajšom stretnutí jeho Lokomotiv Jaroslavľ porazil Metallurg Magnitogorsk pomerom 4:1. Gernát asistoval na víťazný presný zásah svojho tímu. V tomto ročníku má na konte 4 body za 4 asistencie v 10 dueloch.

Jaroslav Halák sa stále nepohol

Brankár Jaroslav Halák stále čaká na svoju budúcnosť. Novinár Tomáš Prokop na sociálnej sieti Twitter informoval o tom, že situácia ružinovského rodáka sa stále nezmenila. Halák sa aktuálne nachádza v zámorí a čaká. Jeho situácia nie je jednoduchá, nakoľko kempy tímov kanadsko-americkej NHL sú v plnom prúde.