Main Content

Ancelotti sa oprel do svojich obrancov: Real Madrid si po prehre spytuje svedomie

pondelok, 25. september 2023 11:25 | Autor: TASR

Real Madrid
Real Madrid | zdroj: TASR

Futbalisti Realu Madrid stratili prvé body v sezóne. V 6. kole španielskej La Ligy prehrali na pôde Atletica Madrid 1:3 a v tabuľke klesli na tretie miesto o bod za Barcelonu a Gironu. Tréner Carlo Ancelotti po skončení derby kritizoval výkon obrancov, ktorí nedostupovali k hráčom mestského rivala.

Už v 4. minúte Samuel Lino poslal center na Alvara Moratu, ktorý hlavičkou otvoril skóre duelu. Rovnaká situácia sa zopakovala o štvrťhodinu neskôr. Saul Niguez sa uvoľnil na ľavej strane, našiel Antoina Griezmanna a ten rovnako hlavou prekonal brankára Kepu Arrizabalagu. "Od začiatku duelu sme horeli v obrane. Prvé dva góly Atletica boli ako cez kopírák, Morata s Griezmannom boli v šestnástke úplne voľní. Neviem, čo vtedy robili naši stopéri," kritizoval taliansky kouč Davida Alabu s Antoniom Rüdigerom.

Real znížil v 35. minúte, keď Toni Kroos namieril presne z hranice šestnástky. Niekoľko sekúnd po zmene strán sa však domáci dostali opäť do dvojgólového vedenia. Marcos Llorente našiel centrom Moratu a ten dosiahol druhý gól v stretnutí. "Atletico po góle na 2:0 kontrolovalo zápas. Podarilo sa nám síce znížiť, no na začiatku druhého polčasu sme opäť zlyhali v defenzíve a prišiel ďalší trest. Domáci nás prevýšili aj v rýchlej výstavbe útočných akcií, v tomto aspekte mali jasne navrch," priznal Ancelotti. Kouč domácich Diego Simeone označil výkon "Los Colchoneros" za najlepší v tejto sezóne.

"Odohrali sme skvelý zápas, od úvodného hvizdu sme išli za víťazstvom a boli sme hladní po góloch. Opäť sa potvrdilo, že naša veľká devíza je tímový duch. Ak všetci ťahajú za jeden povraz, dokážeme zdolať aj tých najsilnejších súperov," pochvaľoval si argentínsky kormidelník. Dušou Atletica bol Griezmann, ktorý počas celého zápasu výdatne podporoval ofenzívu a vzorne si plnil aj defenzívne úlohy. Morata zasa ukázal gólový inštinkt.

"Teší ma, že sa nám podarilo rehabilitovať za prehru 0:3 vo Valencii a že som pomohol k cennému triumfu nad Realom dvoma gólmi. Na ihrisku sa teraz cítim veľmi dobre, dozrel som. Mám jeden veľký sen, pred odchodom do futbalového dôchodku chcem ešte získať s Atleticom ligový titul," vyznal sa kapitán španielskej reprezentácie v rozhovore pre denník Marca.