Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (25.9.): Slováci v NHL, Carolina a Kane či návrat Jakuba Voráčka

pondelok, 25. september 2023 10:03 | Autor: Róbert Kalnický

Jakub Voráček, Filip Hronek (dole)
Jakub Voráček, Filip Hronek (dole) | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Prvé góly mladíkov

V zámorí v juniorkských súťažiach sa po prvýkrát v sezóne presadili Juraj Pekarčík a Peter Repčík. Pekarčík pomohol svojmu Dubuque gólom a asistenciou k výhre 8:3 nad Muskegonom. Repčíkov Drumondville v QMJHL porazil Chicoutimi pomerom 5:2.

Rozbeh prípravy NHL

V akcii bola až desiatka hokejistov v NHL. Okrem skvelých Ružičku s Pospíšilom nastúpili aj Tomáš Tatar, Martin Fehérváry, Jakub Demek, Pavol Regenda, Servác Petrovský, Adam Sýkora, Patrik Koch a Miloš Kelemen. Zaujímavosťou je, že prví dvaja menovaní mali na drese áčka pre asistentov kapitána.

Carolina a Patrick Kane?

Len pred pár hodinami vyšla na povrch zaujímavá informácia. Novinár Ryan Dixon spojil Carolinu Hurricanes s Patrickom Kaneom. Podľa posledných informácií redaktor Sportsnetu absolvoval ústne pohovory s predstaviteľmi Canes. Navyše, Dixon otvorene hovorí o tom, že obe strany sú naklonené ďalším rokovaniam a môžu sa čoskoro dohodnúť.

Nepríjemnosť pre New York Rangers

New York Rangers sa obáva o stav svojho elitného centra Miku Zibanejada. 30-ročný Švéd totiž opustil tréning Jazdcov kvôli nepríjemnému bližšie nešpecifikovanému zraneniu. Neskoršie informácie potom poodhalili, že sa jedná o zranenie v hornej časti tela a NYR zaradili Zibanejada na listinu zranených hráčov.

Jakub Voráček sa vrátil do Kladna

Rytíři Kladno sa môžu spoliehať na nového asistenta trénera. Jaromír Jágr požiadal Jakuba Voráčka, aby sa pripojil k trénerskému štábu. Niekdajší útočník Philadelphie Flyers či Columbusu Blue Jackets má Rytierom pomôcť s presilovými hrami a ofenzívnou fázou hry.