Main Content

Derby pražských „S" víťaza neprinieslo: Bod pre Spartu ratoval Lukáš Haraslín

pondelok, 25. september 2023 08:19 | Autor: TASR

Lukáš Haraslín
Lukáš Haraslín | zdroj: TASR

Slovenský futbalista Lukáš Haraslín zariadil v 9. kole českej ligy remízu Sparty v pražskom derby na pôde Slavie 1:1.

Domáci viedli od 59. minúty, keď Václav Jurečka premenil penaltu. Dvadsaťsedemročný slovenský reprezentant však v nadstavení skóroval rovnako z pokutového kopu. "Zošívaní" tak nevyužili v priamom súboji o prvé miesto šancu na posun do čela tabuľky a za svojím súperom zaostávajú o skóre. Oba tímy sa naladili na nedeľňajší šláger víťazne, keď zvládli svoje zápasy v Európskej lige. Slavia uspela na ihrisku Servette Ženeva 2:0, Sparta vstúpila do skupinovej fázy triumfom nad Arisom Limassol 3:2.

Prvý polčas nepriniesol veľké príležitosti. V 55. minúte Ekvádorčan Angelo Preciado fauloval Muhameda Tijaniho a rozhodca po dlhom rozhodovaní odpískal penaltu. Jurečka oklamal brankára a poslal loptu do druhej strany. V nastavenom čase Igoh Ogbu zahral rukou v šestnástke a hostia dostali šancu vyrovnať z penalty. Slovenský reprezentant ju premenil.

Duel nedohrali obaja kapitáni Jan Bořil a Ladislav Krejčí, ktorých po vzájomnej šarvátke vylúčil rozhodca Ladislav Sziksza. V ďalších dueloch FC Viktoria Plzeň zvíťazila nad FK Pardubice jednoznačne 6:2. V zápase sa strelecky presadil aj Slovák Erik Jirka, ktorý premenil penaltu. Domácim patrí s 19 bodmi tretie miesto, Pardubice sú na dvanástej priečke. V ďalšom dueli 9. kola triumfovali hráči FC Hradec Králové nad FK Jablonec 1:0.