Main Content

FUTBALOVÉ NEWS (24.9.): Forma Manchestru City, Rice, Guimaraes, Pochettino vs Tuchel či Reguilon

nedeľa, 24. september 2023 09:40 | Autor: Jakub Vaverka

Bruno Guimaraes
Bruno Guimaraes | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku FUTBALOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete futbalu. 

Tréner Arteta chváli Ricea

Tréner Arsenalu Mikel Arteta si uvedomuje prínos Declana Ricea pre tím. „Declan Rice je'užasný hráč. Prekvapil ma, pretože sa u nás adaptoval veľmi rýchlo. Prirodzene si osvojil procesy, ktorým sa venujeme niekokľko sezón. To, čo pre nás odvádza, je skutočne výnimočné."

Bruno Guimaraes podpíše novú zmluvu

Newcastle United si poistil služby brazílskeho záložníka Bruna Guimaraesa. Klub sa s ním dohodol na novom kontrakte do roku 2028. Očakáva sa, že The Magpies do dohody umiestnia aj výkupnú klauzulu vo výške približne 100 miliónov libier.

Reguilon robí ten Hagovi radosť

Manchester United včera vydrel tri body na ihrisku Burnley (1:0). Kouča ten Haga potešil najmä španielsky obranca Sergio Reguilon. „Bol chorý, ale chcel hrať. Je to niečo, čo pojednáva o jeho tímovom duchu a charaktere. Chcel hrať a prispieť k výkonu celého mužstva."

Pochettino o porovnaniach s Tuchelom

Tréner Chelsea FC Mauricio Pochettino hovorí o porovnaniach s Thomasom Tuchelom. „Thomas Tuchel prišiel do iného projektu, do projektu, ktorý bol už vytvorený. My sme prišli do projektu, ktorý sa principiálne vyvíjal. Preto je tam veľký rozdiel."

Obrovská forma Manchestru City

Manchester City doma porazil Nottingham Forest 2:0 a potvrdil fantastickú formu. Sky Blues v novej sezóne Premier League nazbierali zatiaľ plný počet 18 bodov. Okrem toho, Cityzens skórovali 16-krát a inkasovali iba v 3 prípadoch.