Main Content

Lukáš Haraslín a Michal Tomič sa predstavili v Európskej lige: České kluby svoje úlohy zvládli

piatok, 22. september 2023 09:14 | Autor: TASR

Lukáš Haraslín
Lukáš Haraslín | zdroj: TASR

Futbalisti Sparty Praha v zostave so slovenským reprezentantom Lukášom Haraslínom úspešne vstúpili do skupinovej fázy Európskej ligy.

V dueli C-skupiny zvíťazili na Letnej nad Arisom Limassol 3:2. V 11. minúte síce inkasovali z pokutového kopu, no ešte v prvom polčase otočili skóre vďaka dvom gólom Ladislava Krejčího. Po zmene strán pridal tretí presný zásah "rudých" Martin Vitík.

West Ham United otočil zápas A-skupiny proti srbskému tímu TSC Bačka Topola a zvíťazil 3:1. O triumfe "kladivárov" rozhodol v 70. minúte ghanský reprezenant Mohammed Kudus, v závere sa ešte presadil český stredopoliar Tomáš Souček. Ajax v stretnutí B-skupiny proti Olympique Marseille premrhal dvojgólový náskok a napokon remizoval 3:3, dva góly hostí vsietil gabonský kanonier Pierre-Emerick Aubameyang. Brighton prehral v druhom súboji skupiny s AEK Atény 2:3.

 Hráči FC Liverpool odštartovali skupinovú fázu víťazstvom 3:1 nad domácim LASK Linz. Anglický tím potvrdil v úvodnom zápase E-skupiny na pôde rakúskeho súpera úlohu favorita, hoci po prvom polčase prehrával po góle Floriana Fleckera. O obrat "The Reds" sa postarali krátko po zmene strán Darwin Nunez z jedenástky a Luis Diaz, v závere poistil triumf hostí striedajúci Mohamed Salah. V druhom stretnutí "éčka" remizovalo Toulouse s domácim Royal Union Saint-Gilloise 1:1.

Pražská Slavia v zostave so slovenským reprezentantom Michalom Tomičom získala tri body na ihrisku Servette Ženeva po víťazstve 2:0. V drese českého vicemajstra chýbal pre zranenie stredopoliar Jakub Hromada, k dispozícii nebol ani Ivan Schranz. Ten necestoval s výpravou do Švajčiarska, keďže v deň odletu bol pri pôrode syna. AS Rím zvíťazil na ihrisku Šeriffu Tiraspoľ 2:1. O triumfe finalistu uplynulého ročníka súťaže rozhodol Romelu Lukaku.

V H-skupine Bayer Leverkusen nedal šancu švédskemu Häckenu a zvíťazil jednoznačne 4:0. Semifinalista uplynulej edície začal proti debutantovi v skupinovej fáze niektorej z európskych pohárových súťaží skvele a už po štvrťhodine odskočil na rozdiel dvoch gólov. Po prestávke pridal ďalšie dva góly.