Main Content

Vo Švédsku žiari slovenský mladík: Pred draftom ma kontaktovali dva tímy

utorok, 12. september 2023 06:48 | Autor: Róbert Kalnický

Daniel Alexander Jenčko
Daniel Alexander Jenčko | zdroj: Puckfans

Malmö Redhawks našlo klenot v slovenskom mladom útočníkovi Danielovi Alexandrovi Jenčkovi. Urastený forward si podmaňuje tamojšiu najvyššiu súťaž.

18-ročný rodák z Humenného vo farbách Redhawks naskočil v prebiehajúcom ročníku do štyroch stretnutí, v ktorých si na konto pripísal až sedem kanadských bodov. Jenčko v nich ukázal veľkú kvalitu a postupne sa prepracováva medzi neodmysliteľné súčasti celej organizácie.

V lete sledoval aj draft do kanadsko-americkej NHL, kde si tímy profiligy mohli zvoliť aj neho. Jenčka však nedraftoval nik, no mládežnícky reprezentant uviedol, s ktorými tímami komunikoval: „Pred draftom som bol v kontakte s Philadelphiou Flyers a so Seattle Kraken. S našim tímom spolupracuje aj skaut Kraken, Frans Nielsen, ktorý ku nám chodí aj na tréningy," citoval Jenčka novinár Mário Orság.

Mladého Slováka si tímy v profilige stále na drafte zvoliť môžu. Netreba zabúdať na prípady, akým je napríklad aj Maroš Jedlička. Hokejisti over age majú šancu vždy, no potrebujú prelomovú sezónu. Na ňu má Jenčko našliapnuté.