Main Content

FUTBALOVÉ NEWS (11.9.): Enzo a Chelsea, Tuchel ako kouč Nemecka, bitka LFC so City + Richarlison

pondelok, 11. september 2023 09:11 | Autor: Jakub Vaverka

Enzo Fernandez
Enzo Fernandez | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku FUTBALOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete futbalu. 

Enzo Fernandez nemá v pláne opustiť Chelsea

Počas minulého týždňa španielsky portál fichajes.net tvrdil, že Argentínčan Enzo Fernandez zvažuje odchod z Chelsea FC. Tieto informácie sa podľa reportov z Veľkej Británie nezakladajú na pravde, majster sveta z roku 2022 je na Stamford Bridge šťastný, pričom na svojom rukáve mal už aj kapitánsku pásku CFC.

Nemecko nemá trénera, nastal čas pre Tuchela? 

Nemecká reprezentácia po prehre s Japonskom (1:4) prepustila kouča Hansiho Flicka, pričom v tejto chvíli DFB hľadá jeho nástupcu. Jedným zo spomenutých mien je Thomas Tuchel, aktuálny lodivod Bayernu Mníchov. Bavori ale nie sú úplne spokojní s Tuchelovou prácou a jeho možný odchod z Allianz Areny nie je vylúčený.

Nayef Aguerd ako zimná posila Manchestru City?

Nayef Aguerd, ktorý si urobil meno v anglickej Premier League v defenzíve londýnskeho West Hamu United, je v hľadáčiku majstrovského Manchestru City. Reprezentanta Maroka ale WHU predať nechce, i keď v prípade zaujímavej ponuky by Kladivári zrejme súhlasili. Interes mal prejaviť aj Liverpool FC. 

Thomas Tuchel
Thomas Tuchel | zdroj: TASR

Joao Palhinha informoval Fulham, že chce odísť

Portugalský reprezentant Joao Palhinha, ktorý hral v piatok aj proti Slovensku (1:0), informoval vedenie londýnskeho Fulhamu, že v januári odíde, pričom jeho cieľom je dotiahnuť transfer do nemeckého Bayernu Mníchov, kam mal odísť už v lete, no napokon to nevyšlo. 

Richarlison mal ponuky zo Saudskej Arábie

Po tom, čo kluby zo Saudskej Arábie nezískali Mohameda Salaha z Liverpoolu, sa v závere prestupového obdobia snažili kúpiť Richarlisona z Tottenhamu Hotspur, ale Brazílčan nejavil interes odísť do saudskoarabskej najvyššej súťaže.