Main Content

HOKEJBAL: Preview pred víkendovými zápasmi 24. kola

piatok, 23. marec 2012 10:36 | Autor: Martin Kollár

HOKEJBAL: Preview pred víkendovými zápasmi 24. kola
HOKEJBAL: Preview pred víkendovými zápasmi 24. kola | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk, foto Adrian Danaj

Počas víkendu sa odohrá až 8 zápasov, z toho 6 zaujímavých duelov 24.kola už v sobotu. V nedeľu budeme svedkami dvoch dohrávok. Poďme sa teda pozrieť na jednotlivé duely.

Kolo začne v Bratislave o 10.30, kde posledný tím tabuľky Profis Sharks privíta v Petržalke Imperial Vitamins Martin. Domáci potrebujú bodovať, no proti súperovi, ktorý naposledy porazil vedúcu Nitru to nebudú mať vôbec jednoduché. Na jeseň vyhrali vitamíny doma s prehľadom 4:1. Zopakujú prijateľný výsledok aj v hlavnom meste?

Náš tip: 2

O 11.00 sa začína stretnutie na Považí, kde privíta domáci Double Team bratislavský Ružinov, hrajúci vo skvelej forme. Bojovní domáci hokejbalisti určite nedarujú favoritovi body ľahko a tak sa očakáva vyrovnaný bojovný hokejbal. Považania po minulotýždňovom neúspešnom 6-bodovom zápase potrebujú prekvapiť a bodovať. Uchmatnú dnes nejaký ten bodík, alebo sa Ružinov prepracuje na 1.miesto?

Náš tip: 2

Žirafa Žilina – Nitrianski Rytieri (13.00) – favorit je jasný. Domáci sa na jar trápia a okrem zápasu s Kométou nevyhrali. Prepadli sa tak na nepostupové 9.miesto. Na play-off strácajú 4 body, no dnes asi nik neočakáva, že by mohli domáce Žirafy bodovať. Rytieri minulý víkend zakopli a na 1.mieste sú už iba o skóre. Dnes teda potrebujú vyhrať a zabudnúť na zaváhanie z minulého víkendu. Špeciálny náboj bude mať pre Žilinčanov hrajúcich na Nirtu.

Náš tip: 2

Už druhý extraligový zápas v jeden  deň sa bude hrať v Petržalke, kde po rannom zápase privíta o 13.30 LG Bratislava - Šk 98 Pruské. Favoritom je domáce mužstvo, ktoré ešte môže siahať na 3.miesto, no taktiež môže stále skončiť 5. alebo dokonca 6. Dnes sa však očakáva jedine 3-bodový zápis pre domácich. Pruské sa na jar trápi a hoci zvládlo minulý víkend dôležitý zápas s Profisom, dnes môžu Prušťania len prekvapiť

Náš tip: 1

Na východe sa bude hrať zaujímavý duel, kde domáci MŠK Kežmarok privíta Jokerit BA. Toto stretnutie pokojne môžeme označiť za zápas kola. Nováčik podáva na jar kvalitné výkony. Naproti tomu domáci stále naháňajú LG Bratislava. Určite sa tak bude o čo hrať. Hoci potrebujú oba tímy bodovať, zápas by mohlo rozhodnúť domáce prostredie.

Náš tip: 1

O 17.00 privítajú na zimnom štadióne domáci hráči Žiaru nad Hronom hokejbalistov Kométy Vrútky. Bojovné stretnutie, ktoré by malo byť vyrovnané. Veľkou výhodou domácich bude hlavne ihrisko. Hostia majú oproti domácim najmenšie ihrisko v extralige. Kvalita však bude na strane hostí, ktorý potrebujú po minulotýždňovej prehre s majstrom bodovať a dobehnúť tak Kežmarok. Dopustia hráči Vrútok prekvapenie?

Náš tip: 2

Nedeľné dohrávky

V nedeľu o 11.00 sa začne hrať na východe, kde MŠK Kežmarok hostí tím z Považia –Double Team. Veľa bude záležať od sobotných výsledkov oboch mužstiev, no domáce sú na svojom ihrisku pánmi a ani teraz by tomu nemalo byť inak. Hostia budú mať za sebou ťažký zápas proti Ružinovu navyše dlhú cestu do Kežmarku. Domáci majú pred sebou dvojkolo na domácom ihrisku a tak sa prikláňame na ich stranu

Náš tip: 1

Hokejbalový víkend zakončí súboj  o 11.00 MHbO L. Mikuláš – Jokerit BA. Mikuláš už na play-off nepomýšľa a tak budú miernym favoritom hostia z Jokeritu. Čaká ich však náročné dvojkolo na „východe“, čo môže byť výhodou pre domácich. Jokerit si však bude chcieť poistiť play-off resp. sa ešte posunúť vyššie v tabuľke. Potvrdia „žolíci“ úlohu favorita?

Náš tip: 2