Main Content

Mal by Aston Martin zvážiť budúcnosť Lancea Strolla?

nedeľa, 10. september 2023 12:08 | Autor: Róbert Kalnický

Lance Stroll
Lance Stroll | zdroj: TASR

Kanadský pilot Formuly 1 Lance Stroll je terčom kritiky. Dôvodom sú jeho výkony, ktoré sú aj v tomto ročníku sklamaním. V porovnaní s tímovým kolegom Fernandom Alonsom totiž Stroll stráca prakticky trojnásobok bodov.

Na margo 24-ročného pretekára sa vyjadril aj niekdajší dlhoročný jazdec F1 Nico Rosberg. Podľa jeho slov by zástupcovia Astonu Martin mali zvážiť jeho ďalšie pôsobenie v tíme v prípade, ak sa nezlepší. Aston aj vinou Strollových zaváhaní v Pohári konštruktérov zaostáva. Hoci to vyzeralo na sľubný úvod sezóny, forma tímu nie je najlepšia.

„Nerozumiem, čo sa to s Lancom stalo. Je to veľmi slušný jazdec, ktorý na začiatku sezóny ukázal, že dokáže byť Fernandovi na dosah. V prípade, že Fernando skončil tretí, Lance bol piaty či šiesty,“ uviedol Rosberg na margo Strolla. „Teraz má krízu a Aston Martin si z dlhodobého hľadiska nemôže dovoliť mať jazdca, ktorý výrazne zaostáva. Buď sa Lance prinavráti na miesta, na ktoré ukázal, že má a kde by mal byť, alebo sa v Aston Martine budú musieť zamyslieť nad tým, či nie je načase v hierarchii druhého jazdca vymeniť,“ nechal sa počuť Rosberg.

Nesmieme však opomenúť, že v prospech 24-ročného Kanaďana hrá jeho meno. Za nitky v Astone Martin totiž ťahá Lanceov otec Lawrence. Práve preto sa javí ako nepravdepodobné, že by sa mladý Kanaďan mal z kráľovnej motoršportu porúčať. Situácia sa však vyvíja a môže sa meniť z týždňa na týždeň.