Main Content

Třinec v Lige majstrov opäť prehral: Fantastický Pánik + body Hudáčeka, Čacha aj Daňa

sobota, 9. september 2023 10:55 | Autor: TASR

Richard Pánik
Richard Pánik | zdroj: TASR

 Hokejisti českého majstra HC Oceláři Třinec prehrali v piatkovom zápase 3. kola základnej časti Ligy majstrov na ľade fínskeho Ilves Tampere 4:5. V drese hostí nastúpilo aj sedem Slovákov, ktorí nazbierali celkovo osem kanadských bodov. Richard Pánik mal bilanciu 2 góly a 1 asistencia, Libor Hudáček prihral na tri góly, Marko Daňo skóroval a Viliam Čacho mal jednu asistenciu. Pre Třinec to bola v treťom zápase tretia prehra.

Hráči Vítkovíc si v treťom zápase pripísali prvú prehru, keď na ľade fínskeho tímu Pelicans Lahti podľahli 0:4. Útočník domácich Ryan Lasch sa podieľal na všetkých štyroch góloch, v zápase mal bilanciu 2 góly a 2 asistencie. V drese Vítkovíc nastúpili aj slovenskí obrancovia Juraj Mikuš a Mário Grman a útočník Rastislav Dej.

V základnej časti LM sa predstaví 24 tímov, z ktorých najlepších 16 postúpi do play off. Blízko k istote účasti vo vyraďovacích bojoch je švédsky tím Växjö Lakers, ktorý zvíťazil vo všetkých troch zápasoch. V piatok zdolal na domácom ľade dánsky Aalborg Pirates 5:2. Švajčiarsky tím EHC Biel-Bienne, ktorý nedávno zvíťazil nad HC Košice 3:1, prehral v piatok na ľade švédskeho Färjestadu 1:4.

Liga majstrov - 3. kolo:

Ilves Tampere - HC Oceláři Třinec 5:4 (2:0, 1:4, 2:0)

Góly: 6. Palve, 11. Kodýtek, 26. Kononen, 44. Lancaster, 53. Lancaster - 21. Nestrašil (PÁNIK, HUDÁČEK), 22. PÁNIK (HUDÁČEK), 29. DAŇO (HUDÁČEK), 33. PÁNIK (ČACHO)