Main Content

FUTBALOVÉ NEWS (30.8.): Rodák hrdinom v Anglicku, ďalšia posila City, Fati do Anglicka a Dier do Bayerrnu?

streda, 30. august 2023 11:11 | Autor: Jakub Vaverka

Marek Rodák
Marek Rodák | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku FUTBALOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete futbalu. 

Fantastický Marek Rodák

Marek Rodák včera dostal v anglickom ligovom pohári priestor v drese Fulhamu a bol pri tom ako The Cottagers vyradili Tottenham Hotspur po pokutových kopoch. Slovenský reprezentant predviedol viacero výborných zákrokov v riadnom hracom čase a v rozstrele zlikvidoval pokus kolumbijského reprezentanta Davinsona Sancheza. Nižšie si môžete pozrieť (nielen) Marekove zákroky.

Ansu Fati má možnosti v Anglicku

Španielsky útočník Ansu Fati sa nebráni letnému odchodu z kádra katalánskeho giganta FC Barcelona. Fati v tíme trénera Xaviho nemá istú pozíciu, pričom interes o jeho služby má hlavne londýnsky Tottenham Hotspur. Fati bol nedávno spájaný aj s ďalším zástupcom Premier League, Chelsea FC. 

Joao Felix čoskoro zmení dres

Odchod portugalského reprezentanta Joaa Felixa z Atlética Madrid je na spadnutie. Hráč, ktorý strávil záver uplynulého ročníka na hosťovaní v londýnskej Chelsea, je vraj na ceste do FC Barcelona. Katalánci majú o Joaa záujem už dlhší čas, pričom samotný futbalista uviedol, odchod do Barcelony je jeho veľkým snom. 

Joao Felix
Joao Felix | zdroj: TASR

Eric Dier do Bayernu Mníchov?

Nemecký majster Bayern Mníchov hľadá posilu do defenzívy, pričom nečakaným nováčikom v Bundeslige by mohol byť anglický obranca Eric Dier. Tottenham Hotspur sa ho snaží zbaviť, pričom Bavori by tohto skúseného beka mohli získať pomer lacno. Kouč Thomas Tuchel Diera pozná zo svojho pôsobenia v Premier League. 

Matheus Nunes si chce vynútiť prestup

Matheus Nunes aktuálne odmieta trénovať s Wolverhamptonom Wanderers. Portugalský reprezentant má našliapnuté k transferu do Manchestru City. Sky Blues bojujú o získanie tohto veľkého talentu, i keď s Vlkmi sa zatiaľ nedohodli na prestupovej čiastke. Wolverhampton by na Nunesovi mohol zarobiť minimálne 60 miliónov eur.