Main Content

Ženský pavúk na US Open sa zamotáva od prvého kola: Nechýbajú prekvapenia

streda, 30. august 2023 08:28 | Autor: TASR

Arina Sobolenková
Arina Sobolenková | zdroj: TASR

Bieloruská tenistka Arina Sobolenková suverénnym spôsobom postúpila do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open.

Druhá najvyššie nasadená hráčka si v utorkovom stretnutí 1. kola poradila s Belgičankou Marynou Zanevskou 6:3, 6:2. Šampiónka tohtoročného Australian Open nastúpi v druhom kole proti Britke Jodie Burrageovej.

Vlaňajšia finalistka turnaja vo Flushing Meadows Ons Jabeurová z Tuniska zdolala v úvodnom kole v pozícii nasadenej päťky Kolumbijčanku Mariu Osoriovú 7:5, 7:6 (4). Tretia nasadená domáca Američanka Jessica Pegulová triumfovala nad Taliankou Camilou Giorgiovou 6:2, 6:2.

Ďalej ide aj štrnásta nasadená Ruska Ľudmila Samsonovová, ktorá zvíťazila nad Pegulovej krajankou Claire Liuovou 7:6 (3), 6:3. Úlohu favoritky potvrdila aj wimbledonská šampiónka Češka Markéta Vondroušová, nasadená deviatka si poradila s Han Na-lae z Kórejskej republiky hladko 6:2, 6:0. Jej krajanka Karolína Plíšková, finalistka US Open z roku 2016, prešla cez Rumunku Elenu Gabrielu Ruseovú 6:1, 6:4.

O prekvapenie sa postarala Číňanka Wang Ja-fan, ktorá vyradila siedmu nasadenú Francúzku Caroline Garciovú 6:4, 6:1. S turnajom sa rozlúčila aj dvanásta nasadená Češka Barbora Krejčíková, ktorá podľahla Talianke Lucii Bronzettiovej 4:6, 6:7 (3).