Main Content

Hrunčáková získala miestenku na US Open: Prvé kolo jej nevyšlo podľa predstáv

utorok, 29. august 2023 08:59 | Autor: TASR

Viktória Hrunčáková
Viktória Hrunčáková | zdroj: TASR

Slovenská tenistka Viktória Hrunčáková neuspela v 1. kole dvojhry na záverečnom grandslamovom turnaji roka US Open. V pozícii lucky loserky podľahla Číňanke Si-Jü Wang 6:4, 3:6, 6:7 (6). Duel trval 2:20 h.

Slovenka mala pritom zápas výborne rozbehnutý. Po vyhratom prvom sete dokázala v úvode druhého dvakrát uspieť pri podaní súperky, brejky však nepotvrdila. Súperka si vynútila tretí set, ktorý mal vyrovnaný priebeh a dospel do supertajbrejku. V ňom bola lepšia Číňanka.

Do 2. kola postúpila aj Kazaška Jelena Rybakinová. Štvorka "pavúka" zdolala v úvodnom kole Ukrajinku Martu Kosťukovú hladko 6:2, 6:1. Do druhého kola suverénne postúpila aj turnajová a svetová jednotka Poľka Iga Swiateková. V pondelňajšom zápase si poradila so Švédkou Rebeccou Petersonovou za necelú hodinu 6:0, 6:1.

Prvým kolom bez väčších problémov prešla aj Švajčiarka Belinda Benčičová. Pätnástka "pavúka" zdolala Rusku Kamillu Rachimovú 6:2, 6:4. Zverenka trénera Mateja Liptáka mala duel pod kontrolou. V prvom sete vzala súperke jej prvé tri podania a set ukončila po tom, čo odvrátila tri brejkbaly. Švajčiarka so slovenskými koreňmi v druhom sete viedla 5:1, v deviatom geme nevyužila prvý mečbal, no v desiatom už ukončila duel.

Ďalej ide aj desiata nasadená Češka Karolína Muchová. Držiteľku voľnej karty Američanku Storm Hunterovú zdolala 6:4, 6:0. V druhom kole nebude chýbať ani 18. nasadená Victoria Azarenková, ktorá vyradila ďalšiu držiteľku voľnej karty Francúzku Fionu Ferrovú 6:1, 6:2. S turnajom sa rozlúčila ôsma nasadená Maria Sakkariová, Grékyňa podľahla Španielke Rebeke Masárovej 4:6, 4:6.

Na postup sa natrápila šiesta nasadená Američanka Coco Gauffová. Favoritka na titul zdolala nemeckú veteránku Lauru Siegemundovú až po takmer trojhodinovej bitke 3:6, 6:2, 6:4.