Main Content

VIDEO: Ondrej Duda s hviezdnym výkonom v Serie A! Proti AS Rím skóroval aj prihral na gól

nedeľa, 27. august 2023 08:36 | Autor: TASR

Ondrej Duda
Ondrej Duda | zdroj: YouTube

Slovenský futbalista Ondrej Duda si otvoril strelecký účet v drese Hellasu Verona. V sobotnom zápase 2. kola talianskej Serie A zariadil gólom a asistenciou víťazstvo 2:1 nad AS Rím.

Duda sa strelecky presadil už v 4. minúte, keď zblízka dorazil do siete loptu po strele Filippa Terracciana. Bol to jeho prvý gól za Hellas od príchodu z 1. FC Kolín, čakal naň 17 ligových zápasov. Domáci zvýšili náskok na konci prvého polčasu, keď Duda vysunul do rýchleho brejku Cyrila Ngongeho, ten sa uvoľnil cez súperovho obrancu a upravil na 2:0. Hostia dokázali v druhom polčase už len znížiť zásluhou Houssema Aoura.

Slovenský reprezentant hral do 71. minúty. Verone sa v úvode sezóny darí, dosiahla druhé víťazstvo a v neúplnej tabuľke je so 6 bodmi na 2. mieste o skóre za AC Miláno. "Rossoneri" v sobotu vyhrali nad FC Turín 4:1.

Prvú výhru v sezóne dosiahol nováčik Frosinone Calcio, ktorý zdolal doma Atalantu Bergamo 2:1. Premiérový triumf v ročníku slávila aj Monza, ktorá si poradila s Empoli 2:0 zásluhou dvoch gólov Andreu Colpaniho.