Main Content

Swiateková kritizuje rozpis zápasov WTA: Teraz na to doplatila Rybakina

utorok, 15. august 2023 10:10 | Autor: TASR

Iga Swiateková
Iga Swiateková | zdroj: TASR

Poľská tenistka Iga Swiateková skritizovala WTA za zápasy, ktoré sa začínajú neskoro večer. Svetová jednotka tak podporila Kazašku Jelenu Rybakinovú, ktorej piatkový štvrťfinálový duel v Montreale sa začal zhruba polhodinu pred polnocou a na druhý deň absolvovala neúspešný semifinálový súboj proti Ľudmile Samsonovovej z Ruska.

Swiateková obvinila WTA z nedbanlivosti o zdravie hráčok, poukázala aj na presúvanie zápasov do skorých ranných hodín. "Možno by sme sa mali sústrediť na zdravie hráčok, pretože hráme každý týždeň," citovala 22-ročnú tenistku agentúra AFP. Spomínaná Samsonovová síce vyradila v semifinále Rybakinovú, no v ten istý deň absolvovala v dôsledku zlého počasia aj finálový duel proti Američanke Jessice Pegulovej, s ktorou prehrala hladko 1:6, 0:6.

"Počas antukovej sezóny som hrala v Ríme a Madride štyri zápasy, ktoré sa skončili po polnoci. Rozumiem vysielaniu a týmto veciam, no požiadala som WTA o údaje sledovanosti zápasov, ktoré sa začínajú po desiatej večer," dodala Swiateková. Tento týždeň ju čaká turnaj v Cincinnati a môže získať piaty titul v prebiehajúcej sezóne.

Rybakinová označila súčasné vedenie WTA za slabé: "Snáď sa niečo zmení. Tento rok bolo ohľadom rozpisu zápasov viacero situácií, ktorým úplne nerozumiem."