Main Content

Slovan sa pokúsi o zázrak: Weiss pochválil svoje mužstvo aj napriek prehre

štvrtok, 10. august 2023 07:58 | Autor: TASR

Vladimír Weiss st.
Vladimír Weiss st. | zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Futbalisti Slovana Bratislava hrali s Maccabi Haifa prinajmenšom vyrovnanú partiu, do Izraela však pôjdu s jednogólovým mankom po prehre 1:2 v úvodnom zápase 3. predkola Ligy majstrov. Tréner slovenského šampióna Vladimír Weiss bol napriek tomu na svoje mužstvo hrdý a tvrdí, že v budúcotýždňovej odvete sa pokúsi o zázrak.

Slovan prestrieľal súpera 8:6, navrch mal trochu prekvapujúco aj v držaní lopty. "Myslím, že sme videli európsky futbal čo sa týka kvality aj nasadenia. Pokúsime sa vonku o zázrak, súper bol veľmi silný na lopte. Góly sme dostali po neskorom pristúpení k hráčovi, dve vyložené šance Milan chytil. Chcelo to ešte jeden gól navyše, s remízou by som bol dnes spokojný. Hráči vydali zo seba všetko, bol to vynikajúci futbal, takýto silný súper na lopte nebol Olympiakos ani Bazilej. Hráčov som za výkon pochválil. Budeme v utorok v Haife bojovať o nemožné a uvidíme, aký priebeh bude mať zápas. Snažíme sa o postup do Ligy majstrov, budeme hrať na víťazstvo," povedal Vladimír Weiss.

Zápas bol ochudobnený o absenciu dvoch kreatívnych hráčov, na domácej strane Vladimíra Weissa a v tíme hostí Tjaronna Cheryho. "Nám chýbal Vlado, Maccabi zasa Chery, čiže dvaja technickí hráči a tvorcovia hry. My sme mali Jabovo brvno, ale aj oni mali ťažké strely, ktoré sa neskončili gólom. Pôjdeme tam uvoľnení, musíme hrať na riziko, ale bude to tam ešte ťažšie aj kvôli tomu, že budú hrať pred domácim publikom. Musíme byť sebavedomí a ja verím, že sa nám to môže podariť zvrátiť," poznamenal kouč Slovana.

Koncovka nie je v tejto sezóne silná stránka jeho tímu, aj v stredu sa viacero sľubných šancí neskončilo gólom. "My sme naše jednu-dve dobré šance, ktoré normálne dávame, nepremenili. Futbal sa hrá na góly a oni dali o jeden viac. Vyhrali a treba to hodnotiť objektívne, ale verím, že v odvete zabojujeme o postup."