Main Content

Boxer Zátorský sa stal víťazom turnaja vo Vilniuse

pondelok, 19. marec 2012 15:30 | Autor: TASR

Slovenský boxer Michal Zátorský potvrdil, že je veľkým talentom a nádejou do budúcich rokov na získavanie popredných umiestnení.

Po 2. mieste na februárovom seniorskom turnaji "Bocskai Cup" v maďarskom Debrecíne v kategórii do 56 kg vystúpil stále iba 17-ročný pästiar (nar. 3. 5. 1994) v ďalšej medzinárodnej konfrontácii dokonca na najvyšší stupienok. Stalo sa tak na minulotýždňovom prestížnom juniorskom turnaji Danas Pozniakas Cup v litovskom Vilniuse (15. - 18. 3.), na ktorom sa predstavili boxeri až z 19 krajín.

Zátorský si v päťdesiatšestke postupne poradil so súpermi z Poľska, Francúzska, Nemecka a v nedeľňajšom finálovom dueli zdolal aj kvalitného Švéda Omara Abdula 11:9 na body. "Vo vyrovnanom zápase sa rozhodlo až v záverečnom treťom kole. Po dvoch dejstvách bol totiž nerozhodný stav 6:6. Zátorský ukázal výbornú pripravenosť, keď aj v závere dominoval svojou rýchlosťou a silou," píše sa k jeho vystúpeniu na oficiálnej internetovej stránke Slovenskej asociácie boxerov amatérov (SABA).


Zátorský zabojuje o miestenku na OH 2012 do Londýna

Michal Zátorský svojím triumfom potvrdil oprávnenosť nominácie na blížiacu sa aprílovú európsku kvalifikáciu v tureckom Trabzone (Slovensko tam budú reprezentovať aj Tomáš Vaňo /do 60 kg/ a Sandro Dirnfeld /do 81 kg/, pozn.), kde sa pokúsi zabojovať o miestenku na OH 2012 do Londýna.

Z kvarteta nominovaných pästiarov SR skončil na juniorskom turnaji vo Vilniuse na medailových priečkach aj Michal Urban, ktorého klasifikovali na konečnej 2. priečke v kategórii do 91 kg. Po voľnom žrebe a semifinálovom zdolaní bieloruského borca podľahol Urban až vo finále Rusovi Nikitovi Gavriľukovi 5:15 na body. "Michal však napriek prehre preukázal výbornú bojovnosť a rozhodne výkonom nesklamal proti favorizovanému ruskému súperovi," cituje hodnotiace slová na Urbana skboxing.sk.


Tomášovi Zöldovi a Jozefovi Sirotekovi sa nedarilo

Zostávajúce duo mladých slovenských reprezentantov Tomáš Zöld (do 69 kg) a Jozef Sirotek (do 75 kg) síce zvládlo vo Vilniuse na tradičnom mládežníckom podujatí (Danas Pozniakas /1939 - 2005/ bol úspešný litovský pästiar, narodený v poľskom Bialystoku, ktorý reprezentoval bývalý Sovietsky zväz a na OH 1968 v Mexiku získal zlato, pozn.) svoje prvé súboje v ringu, v druhých vystúpeniach však obaja prehrali a nepostúpili do semifinále.

Finálové výsledky slovenských boxerov na juniorskom turnaji v boxe Danas Pozniakas Cup vo Vilniuse:
kategória do 56 kg: Michal Zátorský - Omar Abdul (Švéd.) 11:9 na body, Zátorský sa stal víťazom turnaja
do 91 kg: Michal Urban - Nikita Gavriľuk (Rus.) 5:15 na body, Urban obsadil 2. miesto

© WEBNOVINY