Main Content

Ďalší Martinčan v službách Žiliny: Michal Valent posilnil Vlkov

utorok, 1. august 2023 18:51 | Autor: TASR

Michal Valent
Michal Valent | zdroj: TASR

Slovenský hokejový brankár Michal Valent po deviatich sezónach za sebou opúšťa najvyššiu slovenskú súťaž. Tridsaťsedemročný brankár bude v nasledujúcom ročníku pôsobiť v tíme Vlci Žilina, ktorý pôsobí v nižšej Tipos SHL. V extralige odchytal spolu s play off 392 stretnutí.

Valent obliekal dresy slovenských extraligistov nepretržite od októbra 2014, keď posilnil HK Nitra. Pod Zoborom strávil tri sezóny, počas ktorých s "corgoňmi" získal v ročníku 2015/16 historický majstrovský titul. Následne obliekal päť sezón dres Dukly Trenčín, s ktorou si zahral finále (2017/18), no po sedemzápasovom boji boli úspešnejší hráči Banskej Bystrice, ktorí obhájili titul.

V uplynulom ročníku pôsobil skúsený brankár v MHk 32 Liptovský Mikuláš, tímu iba tesne ušla účasť v kvalifikácii o účasť v play off. Klub z Liptova pred nadchádzajúcim ročníkom získal nový majiteľ Róbert Ľupták, čo Valent na sociálnej sieti nepriamo označil za dôvod svojho odchodu: "Teší ma, že sme aj s rodinou mohli na Liptove stráviť pekný rok. Zažili sme krásne chvíle. Mrzí ma, že sa nám nepodarilo to, čo sme si všetci priali. V neposlednom rade som smutný a sklamaný z toho, ako to všetko dopadlo, ale ďalej som si nevedel predstaviť pokračovanie v klube. Aj napriek tomu prajem MHk 32 len to dobré, a vám skvelým fanúšikom, aby ste si konečne splnili sen o play off."

Valent bude v Žiline pôsobiť práve pod taktovkou trénera Ernesta Bokroša, ktorý sa presunul z Liptovského Mikuláša do Žiliny. Žilinčania v uplynulých sezónach nedokázali dotiahnuť do úspešného konca cieľ, ktorým je návrat do extraligy. Žiline sa to nepodarilo ani na tretí pokus. Vlci prehrali vo finále play off s HC 19 Humenné 3:4 na zápasy. Pred dvoma rokmi vo finálovej sérii podľahli Spišskej Novej Vsi, vlani neuspeli v baráži s extraligovým Liptovským Mikulášom.