Main Content

HOKEJBAL NEWS: Po víkende zmeny v tabuľke. Celky sa posilňujú pred play-off

pondelok, 19. marec 2012 11:36 | Autor: Martin Kollár

HOKEJBAL NEWS: Po víkende zmeny v tabuľke. Celky sa posilňujú pred play-off
HOKEJBAL NEWS: Po víkende zmeny v tabuľke. Celky sa posilňujú pred play-off | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk, foto Adrian Danaj

Najvyššia hokejbalová súťaž mala na programe cez víkend už 23.pokračovanie. Víkendu nechýbali gólové zápisy, ktorých bolo dostatok.

Reebok Ružinov - HBC Žirafa Žilina 8:1 (1:0,1:0,6:1)
Góly: Behúl 2, Danko 2, Rímsky, Huber, Kovalík, Bobek - Slovák

Domáci favorit hrajúci vo forme nedopustil prekvapenie a hoci to po 2.tretine nevyzeralo na debakel, posledná časť a v nej 6 kúskov v sieti Žiráf zmenil výsledok na poriadny výprask. Ružinov sa vďaka výhre  bodovo dotiahol na lídra z Nitry a naďalej tak ostáva na jar neporazený.

Imperial Vitamins Martin - Sport Trend Žiar n/Hron 4:2 (1:0,3:1,0:1)
Góly: Žulko 2, Wagner, Tomka – Takáč, Matuška

Jasný favorit sa trochu nečakane natrápil so Žiarom, ktorý okupuje opačnú časť tabuľky ako domáci. Na začiatku druhej tretiny bol síce stav stretnutia 1:1, no favorit stretnutia následne zapol na vyššie obrátky a spravil si pohodlný náskok 4:1. Hostia v záverečnej tretine znížili na 4:2, no na viac sa nezmohli. Zápas slabej úrovne spĺňal parametre mestskej ligy.

HBK Kometa Vrútky - HBK Nitrianski rytieri Nitra 3:5 (3:0,0:5,0:0)
Góly: Vidlár, Pastorek, Ľupták – R. Kašša, Cajchan, Hrivnák, Kučerka, Martiška

Veľký boj sa očakával na ihrisku vo Vrútkach. Domáca Kométa vybehla na majstra a ten sa v prvej tretine na nič nezmohol a po 15.minútach to vypadalo „na uterák“. Do druhého dejstva nastúpila iná Nitra a v priebehu pár minút sa začínalo odznova. To však nebolo zo strany Nitry všetko, ďalšími dvoma gólmi vyhrala druhú tretinu 0:5. V záverečnej tretine sa očakával tlak domácich no skúsenú hostia vedenie udržali. 

ŠK 98 Pruské - ŠK Profis 32 Sharks Bratislava 2:1 (0:1,1:0,1:0)
Góly: Kyselica, Škultéty – Regula

Súboj trápiacich sa mužstiev sa odohral v Pruskom, kde domáci, ktorý potrebovali konečne zvíťaziť privítali posledný Sharks. Domáci po prvom dejstve prehrávali najtesnejšie, no v ostatných dvoch tretinách viac zabrali a dvoma gólmi otočili vývoj stretnutia. Vyhrali tak najtesnejším rozdielom a v bojovnom zápase si pripísali dôležité 3 body.

MHbO Géci L. Mikuláš - MŠK Kežmarok  4:7 (1:2,2:3,1:2)
Góly: Chovan, Mitošinka, S. Javorka, Kubovčík – Jakubčo 2, Paločko, K. Jankura, Teplický, Šlachtič, Lipták


V derby zápase bol favorit jasný, no prekvapujúco bol priebeh celého stretnutia vyrovnaný. Hostia si však udržiavali náskok a hrali to, čo potrebovali. Gólovo zaujímavý zápas priniesol napokon až 11 gólov.Kežmarok tak poskočil na 5.miesto v tabuľke.

Nedeľné dohrávky

Jokerit Petržalka - Double Team Žirafa Považská Bystrica 5:2 (1:1,3:1,1:0)
Góly: Válek 2, Martinusík 2, Porupčan -

Vo forme hrajúci domáci privítali v nedeľu dopoludnia bojovných Považanov, s ktorými odohrali vyrovnané stretnutie. Napokon o osude zápasu rozhodli „Skaličania“ hrajúci za domáci Jokerit, ktorý strelili 4 góly. Nováčik sa tak stále pevnejším krokom zabýva v pozíciách zaručujúcich play-off. Navyše na Považanov, ktorý sú siedmy, stráca už len bod.

N-Sport Trend Žiar n/Hron - MHbO Géci L. Mikuláš  8:0 (3:0,1:0,4:0)
Góly: Uhrovič 3, Mojžiš, Matuška, Považanec, Gáborík, Stromer


Žiarčania potvrdili, že v tomto zápase sú favoritom. Už v prvom dejstve N-Sport naznačil, akým smerom sa bude uberať zápas na zimnom štadióne v Žiari. Domáci tak napokon Liptákov, ktorý už len dohrávajú extraligu, odprevadili s debaklom 8:0 a zvýšili si náskok na posledný Sharks BA.

Imperial Vitamins Martin - HBK Nitrianski rytieri Nitra 3:0 (1:0,0:0,2:0)
Góly: Starosta, Bielený, Wagner

Šláger víkendu a jeden z najlepších zápasov jari sa odohral v Martine pred slušnou diváckou kulisou. Hostia mali za sebou ťažký zápas vo Vrútkach, Vitamins zas slabý sobotný výkon proti Žiaru. Domáci vstúpili do duelu aktívnejšie a v prvom dejstve boli lepší. Po góle Starostu, ktorý posilnil domáce rady z KHL, tak vyhrávali zaslúžene. V druhom dejstve, podobne ako v sobotu vo Vrútkach, vybehli na ihrisko úplne iní hráči Nitry a domácich prakticky k ničomu nepustili. Najmä vďaka výbornému výkonu domáceho brankára stále svietil na tabuli stav 1:0. Vitamins hrozil obrane majstra len z brejkov. V poslednej tretine sa hra vyrovnala a domáci dobrou taktikou nepustili favorita z Nitry do vyložených šancí. Martinu vyšli ešte dva brejky. Na druhej strane skvelý Jurošek, ktorý podržal svoje mužstvo a tak Imperial Vitamins prvý krát v extralige porazil Nitrianskych rytierov.