Main Content

Mal byť hviezdou Toronta: Nádor na mozgu mu však ukončil kariéru

piatok, 28. júl 2023 10:37 | Autor: Róbert Kalnický

Rodion Amirov
Rodion Amirov | zdroj: TASR

Keď v roku 2020 Toronto Maple Leafs v prvom kole draftovalo ruského útočníka Rodiona Amirova z celkovej 15. pozície, v organizácii Javorových listov s ním mali veľké plány. Situácia sa však drasticky zmenila po tom, čo vyrastajúcej ruskej hviezde diagnostikovali nádor na mozgu.

Dnes 21-ročný rodák z Ufy zažíva úplne iné starosti, ako tie hokejové. Mladý útočník vynechal celý uplynulý ročník a naplno sa venuje svojej rekonvalescencii z ťažkého ocohrenia. Amirov absolvoval niekoľkomesačné liečenie v Nemecku s nádejou, že by sa ešte niekedy mohol vrátiť na súťažné klziská. Pred sezónou 2023/2024 je síce napísaný na súpiske účastníka KHL Salavatu Ufa, no nič nenasvedčuje tomu, že by sa mal k hokeju vrátiť.

„Amirov v máji predĺžil svoje hosťovanie v Ufe, ale nič nenasvedčuje tomu, že by sa mal vrátiť do hry. Jeho hosťovanie je o tom, že Amirov môže zostať v Rusku, mať prístup k členom tímu, byť so spoluhráčmi. S tým, čo verejne vieme, je nepravdepodobné, že by znova hral," informuje zámorský novinár Kyle Cushman. Naposledy sa mladý Rus v akcii predstavil ešte v sezóne 2021/2022.

S Torontom má platný kontrakt do konca ročníka 2023/2024, no napriek platnej zmluve ho v profilige neuvidíme. Najdôležitejšie pre mladého hokejistu ostáva zdravie. A hoci vo svojej vekovej kategórii patril k najväčším osobnostiam na svete, osud mal pre neho pripravený iný plán.