Main Content

Juraj Slafkovský prehovoril o novej sezóne: Už aby to začalo!

štvrtok, 27. júl 2023 11:08 | Autor: Róbert Kalnický

Juraj Slafkovský
Juraj Slafkovský | zdroj: TASR

Juraj Slafkovský sa pripravuje na svoju druhú sezónu v kanadsko-americkej NHL. Draftová jednotka z roku 2022 je pripravená ukázať, že do profiligy patrí. 

Cieľom mladého slovenského forwarda je zlepšenie svojej pozície v Montreale. Prehovoril o tom v rozhovore pre portál nhl.com: „Hrať v NHL pravidelne, hrať veľa a pomôcť tímu dosiahnuť čo najlepšie výsledky. Nech to dotiahneme najvyššie, ako sa dá," znejú slová odhodlaného slovenského mladíka. Nie je tajomstvom, že košickému rodákovi hokej už chýba: „Už by som si zahral nejaký zápas, konečne. Nehral som sedem mesiacov, už je to dosť. Už by som tam vybehol a dal nejaký gól."

Premiérovú sezónu držiteľa bronzovej medaily z Pekingu v profilige ukončilo zranenie kolena. Počas priebehu ročníka stihol naskočiť do 39 zápasov, v ktorých strelil 4 góly a pridal 6 asistencií. S časom niečo málo vyše 12 minút však bol najmenej vyťažovaným hráčom Habs v celej sezóne. „Sám si na seba kladiem vysoký štandard, takže samozrejme chcem dokázať viac, ako čo som zatiaľ ukázal. Ale prišlo do toho zranenie, takže sa to nedalo. Som rád, že už som späť na ľade a že sa môžem naplno pripravovať na ďalšiu sezónu a na to, aby som v nej podával lepšie výkony," uviedol Slafkovský odhodlane.