Main Content

Hlinka Gretzky Cup klope na dvere: Kto by mal ťahať ofenzívu Slovenska?

utorok, 25. júl 2023 13:50 | Autor: Róbert Kalnický

Tomáš Pobežal
Tomáš Pobežal | zdroj: IG Tomáš Pobežal

Už len necelý týždeň ostáva do štartu Hlinka Gretzky Cupu, ktorý sa odohrá aj v českej Břeclavi a slovenskom Trenčíne. Kto by sa mal stať lídrom nášho dorasteneckého výberu?

Tréner slovenskej reprezentácie do 18 rokov Martin Dendis uzavrel káder len pred pár dňami. Medzi najväčších ofenzívnych lídrov by sa mali zaradiť Tomáš Pobežal a Theo Kiss. Pre Pobežala to bude už druhý Hlinka Gretzky Cup v kariére. V uplynulej sezóne odohral štyri zápasy, na ktorých nebodoval. Hráč HK Nitra by sa však v tomto roku mal stať ofenzívnou oporou. Za sebou má už aj debut v seniorskom hokeji, keď za projekt reprezentácie do 18 rokov odohral 18 zápasov v Tipos SHL. V nich získal 16 kanadských bodov.

Druhým menom je Theo Kiss. Kočický rodák prichádza do národného tímu z amerického Mount St. Charles Academy 16U AAA. Vo farbách tohto tímu odohral 56 zápasov, v ktorých dosiahol 74 kanadských bodov. Navyše, zaujímavosťou je, že v tejto organizácii sa stal druhým najproduktívnejším hráčom tímu. Okrem neho sa na Hlinka Gretzky Cupe predstavia aj JJ Monteiro, Chase Stefanek a Callum Hughes. Všetci traja budú reprezentovať USA.