Main Content

Hlinka Gretzky Cup sa blíži: V Trenčíne sa predstavia aj dve potenciálne draftové jednotky

piatok, 21. júl 2023 06:37 | Autor: Róbert Kalnický

Michael Misa
Michael Misa | zdroj: Saginaw Spirit

Hlinka Gretzky Cup sa nezadržateľne blíži. Po ročnej odmlke sa opäť dorastenecká elita stretne v úvode sezóny na tradičnom turnaji aj v našich končinách. Tentokrát v Trenčíne.

Na zimnom štadióne Pavla Demitru sa predstavia okrem našej reprezentácie aj tímy Švajčiarska, Fínska a Kanady. Práve na súpiskách dvoch favoritov na postup zo základnej skupiny figurujú aj adepti na post draftovej jednotky. Aj s takýmito veľkými osobnosťami sa budú musieť vysporiadať naši reprezentanti.

Prvým menom je fínsky obranca Aron Kiviharju. 17-ročný odchovanec TPS Turku je považovaný za jeden z najväčších talentov fínskej školy v súčasnosti. Ročník 2023/2024 by mal stráviť vo farbách HIFK v najvyššej súťaži. V uplynulej sezóne Kiviharju pôsobil na pomedzí juniorského a prvého tímu TPS Turku. Na svetovom šampionáte hráčov do 18 rokov, kde môže hrať aj o rok neskôr, bol asistentom kapitána Suomi. V piatich dueloch si pripísal sedem asistencií. Kiviharju patrí medzi favoritov na post jednotky draftu v roku 2024. Hoci medzi TOP prospektmi figurujú aj mená Macklina Celebriniho či Coleho Eisermana, fínsky mladík má svoju nádej.

Druhé meno figuruje na súpiske kolísky hokeja. Vo farbách kanadskej dorasteneckej reprezentácie by sa mal predstaviť len 16-ročný Michael Misa. Hráč, ktorý je narodený v roku 2007, je považovaný za TOP prospekt pre rok 2025. V uplynulom ročníku Misa pôsobil v Saginaw Spirit, kde v 45 zápasoch získal 46 kanadských bodov. V play-off sa do štatistík zapísal v ďalších 8 prípadoch. Misa v budúcom ročníku bude pokračovať v OHL, no v zámorí mu predpovedajú vyše stobodovú sezónu.