Main Content

HOKEJBAL: Preview pred víkendovými zápasmi 23. kola

piatok, 16. marec 2012 11:45 | Autor: Martin Kollár

HOKEJBAL: Preview pred víkendovými zápasmi 23. kola
HOKEJBAL: Preview pred víkendovými zápasmi 23. kola | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk, foto archív M. Kollár

Počas víkendu sa odohrá až 8 zápasov, z toho 5 zaujímavých duelov 23.kola už v sobotu. Zvyšný duel tohto kola sa odohrá v nedeľu spolu s dvoma dohrávkami. Poďme sa teda pozrieť na jednotlivé duely.

Sobota

Kolo začne v Bratislave o 11.00, kde zatiaľ na jar neporazený Ružinov BA privíta Žilinské Žirafy. Hoci je favorit jasný, Žilina to na RBK vie, keď ich potrápili aj doma a prehrali tesne 2:3. Žilina minulý víkend zaznamenala 2 prehry a klesla na nepostupové 9.miesto. Prekvapia dnes u favorita?

Náš tip:1

V ďalšom zápase o 13.00 sa stretnú Imperial Vitamins Martin - Žiar n. Hronom. Tabuľka hovorí v jednoznačný zápas v réžii domácich. Hostia sa však minulý týždeň konečne odlepili z posledného miesta, čo im dnes môže zvýšiť motiváciu.

Náš tip:1

Kométa Vrútky – Nitrianski Rytieri (13.00) – zápas kola. Vo Vrútkach sa očakáva návšteva kola. Líder z Nitry zavíta na malé ihrisko, kde vedia domáci potrápiť každého. Minulý víkend okúsili Nitrania prvú prehru na jar a tento víkend ich čaká náročná úloha ostať na prvom mieste. Zvládne favorit náročný zápas?

Náš tip:X

ŠK 98 Pruské - Sharks BA (13.00) – Dôležitý zápas zo spodku tabuľky sa odohrá v Pruskom. Po minulé roky by bol jasným favoritom tím Pruského, no trápiaci sa domáci len hľadajú forme z minulých rokov. Sharks klesol na posledné miesto, no dnes môže v otvorenom duely uspieť.

Náš tip:X

Posledný sobotný zápas prinesie „východniarske“ derby medzi MHbO L. Mikuláš – MŠK Kežmarok  (13.00). zápas ma jasného favorita v podobe hostí. Domáci majú finančné problémy, pre ktoré sa už do play-off niežeby nemohli, ale asi ani nechcú dostať. Vážne ohrozené je aj ďalšie pôsobenie v extralige. Kežmarčania posilnení o hokejistov by si dnes mali pripísať povinné 3 body do tabuľky. Náš tip: 1

Nedeľné dohrávky

23.kolo dohrajú v Bratislave o 11.00, kde vo forme hrajúci Jokerit privíta súpera z Double Teamu PB. Súboj siedmeho s ôsmym by mal priniesť bojovný hokejbal, ktorý bude dôležitý z pohľadu ďalšieho postavenia v tabuľke. Domáci sú menším favoritom vďaka terajšej forme, no Považania vedia prekvapiť.

Náš tip:1

Hokejbalová lahôdka sa odohrá v Martine, kde domáci Imperial Vitamins privíta Rytierov z Nitry o 10.30. Hostia budú po ťažkom zápase na Vrútkach, naopak domácich čaká relatívne ľahší súper. Rytieri však disponujú širokým kádrom, takže sa bude načo pozerať. Martinčania majú čo Rytierom vracať za prehru z októbra. Veľké derby sa určite oplatí vidieť.

Náš tip:X

Posledný súboj víkendu sa odohrá pod strechou o 17.00, kde proti sebe nastúpia Žiar n. Hronom – MhbO L. Mikuláš. Tabuľkovo by malo ísť o vyrovnaný duel, no je otázne s akou zostavou a koľkými hráčmi nastúpia hostia. Na hokejovom ihrisku by ich mali domáci bojovnosťou a kondíciou zdolať a pripísať si 3 body.

Náš tip:1