Main Content

Chelsea rozpredáva svoj káder: Robí priestor pre Kyliana Mbappého?

štvrtok, 22. jún 2023 08:21 | Autor: Jakub Vaverka

Kylian Mbappé
Kylian Mbappé | zdroj: TASR

Môže to znieť šialene, ale faktom je, že ak Kylian Mbappé bude v lete meniť dres, londýnska Chelsea bude jedným z mála svetových klubov, ktoré naňho budú mať dostatok finančných prostriedkov.

Francúzsky futbalista Kylian Mbappé informoval vedenie parížskeho PSG, že nepredĺži svoj kontrakt, ktorý končí v lete 2024. To znamená, že ak majster Ligue 1 nepredá svoju TOP hviezdu v roku 2023, o rok oňho pravdepodobne príde zadarmo, čo by bola malá ekonomická katastrofa.

V hre o Mbappého bol viackrát už Real Madrid, pričom Biely Balet ho bude loviť zrejme opäť, ale Merengues toto leto, aspoň sa zdá, lovia iných hráčov. Okrem toho, Kyliana láka anglická Premier League, kde pôsobí aj jeden z jeho súperov v boji o Zlatú loptu, Erling Haaland z Manchestru City.

Kylian Mbappé
Kylian Mbappé | zdroj: TASR

Čo sa týka anglických klubov, v súvislosti s Mbappém by dávala zmysel Chelsea, ktorá síce rok nebude v Lige majstrov, ale trénuje ju Mauricio Pochettino, ktorý Kyliana pozná, v tíme je viacero mladých šikovných hráčov a vzniká ambiciózny projekt. Treba si uvedomiť aj to, že The Blues toto leto predávajú nechcených a nespokojných hráčov.

Zo Stamford Bridge odišli Kanté, Koulibaly, Mendy, Ziyech, Kovačič aj Havertz, finalizuje sa prestup Masona Mounta, pričom Chelsea môže zarobiť na týchto futbalistoch viac ako 250 miliónov eur. Finančné fair-play teda porieši bez väčších problémov, či už sa to niekomu páči alebo nie. 

Kylian Mbappe
Kylian Mbappe | zdroj: TASR

A potom môže prísť priestor na nákupy. Dotiahnuť Mbappého do Anglicka nebude jednoduché, ale rozhodne to nie je v tejto chvíli vylúčené. Chelsea by okrem peňazí mohla PSG ponúknuť aj niektorých zo svojich hráčov, do hry prichádzajú napríklad Pulišič, Aubameyang alebo Cucurella. 

Každopádne, stále je najreálnejšie, že ak Kylian Mbappé odíde z Paríža Saint-Germain, zamieri do Realu Madrid. Chelsea nás ale v uplynulých mesiacoch viackrát vyslovene šokovala, takže, keď uvidíte spojenie Mbappé - The Blues, nebuďte veľmi prekvapení. Vo futbalovom svete je možné všetko.