Main Content

Slovenskí súperi z Portugalska hrajú bezchybne: S Bosnou si poradili bez väčších problémov

nedeľa, 18. jún 2023 08:07 | Autor: TASR

Portugalsko
Portugalsko | zdroj: TASR

Futbalisti Portugalska sú aj po treťom zápase bez straty bodu na čele "slovenskej" J-skupiny kvalifikácie ME 2024. V sobotňajšom zápase zdolali v Lisabone Bosnu a Hercegovinu jasne 3:0. Hráči Rakúska zaskočili favorizované Belgicko a po remíze 1:1 v Bruseli sú na čele A-skupiny.

Portugalsko poslal krátko pred prestávkou do vedenia Bernardo Silva, ďalšie dva zásahy pridal v druhom polčase Bruno Fernandes. Favorit skupiny tak dosiahol ďalší suverénny triumf, neinkasoval ani v treťom stretnutí v kvalifikácii. Cristiano Ronaldo odohral 199. zápas za národný tím.

V ďalšom zápase J-skupiny Luxembursko vyhralo nad Lichtenštajnskom 2:0. O svojom víťazstve rozhodlo v druhom polčase, keď svoju hernú prevahu potvrdilo aj gólmi. V 59. minúte sa presadil Danel Sinani a v 89. spečatil triumf domácich Gerson Rodrigues. Luxembursko dosiahlo prvé víťazstvo v skupine, po ktorom má 4 body a je na 3. mieste tabuľky za slovenským tímom. Hráči Lichtenštajnska prehrali aj vo svojom treťom zápase a so skóre 0:13 figurujú na poslednom 6. mieste. Práve oni budú ďalším súperom Slovenska, duel vo Vaduze je na programe v utorok 20. júna o 20.45 h.

Škóti zvíťazili v A-skupine na ihrisku Nórska 2:1 po tom, ako gólmi v 87. a 89. minúte otočili skóre z 0:1. Po troch víťazstvách sú na čele skupiny. Za nimi je priebežne druhé Gruzínsko, ktoré v sobotu vyhralo na Cypre 2:1. Čierna Hora hrala v G-skupine s Maďarskom bez gólov. Remíza sa zrodila aj v druhom súboji "géčka" medzi medzi domácou Litvou a Bulharskom. Pre oba tímy sú to prvé body v kvalifikácii, naďalej sú však na chvoste päťčlennej skupiny.Po troch zápasoch sú bez prehry aj reprezentanti Česka. Na Faerských Ostrovoch potvrdili pozíciu favorita, keď zvíťazili 3:0.