Main Content

Angel Di Maria je k dispozícii záujemcom: S Juventusom Turín sa rozlúčil po jednej sezóne

štvrtok, 8. jún 2023 08:50 | Autor: TASR

Angel Di Maria
Angel Di Maria | zdroj: TASR

Argentínsky futbalista Angel Di Maria po jednej sezóne v Juventuse Turín opúšťa taliansky klub. Tridsaťpäťročný krídelník sa stane voľným hráčom, podľa viacerých zahraničných médií by mohol zamieriť do Saudskej Arábie a nasledovať tak kroky Cristiana Ronalda či Karima Benzemu.

Di Maria prišiel do Turína vlani po siedmich sezónach v Paríži St. Germain. V drese "starej dámy" odohral 40 zápasov vo všetkých súťažiach, v ktorých strelil osem gólov. S Juventusom sa mu nepodarilo získať žiadnu trofej, klubu odrátali po škandále s finančnými machináciami desať bodov a v tabuľke Serie A obsadil 7. miesto.

"Odchádzam s pokojom v duši a s vedomím, že som urobil všetko pre to, aby som pomohol klubu vyhrať tituly. Nebolo nám to však súdené. Je to preto trochu trpký odchod, ale zároveň som šťastný, že som v tíme získal množstvo nových priateľov a že som mohol byť súčasťou takej fantastickej partie," napísal majster sveta z Kataru na Instagrame.

Agentúra AFP získala nedávno od dobre informovaného zdroja zoznam saudskoarabských prestupových cieľov, pričom na ňom figuruje aj Di Maria. Cieľom Saudov je "uzavrieť väčšinu dohôd" pred začiatkom novej sezóny, ktorá sa začne 11. augusta.