Main Content

Jack Eichel stojí vo finále NHL pred kľúčovým súperom: Reč ale nie je o Floride Panthers

sobota, 3. jún 2023 18:26 | Autor: Jakub Vaverka

Jack Eichel
Jack Eichel | zdroj: TASR

Jack Eichel hrá v play-off NHL fantastický hokej a je jedným z hlavných dôvodov toho, prečo sú Vegas Golden Knights vo finále bojov o Stanley Cup. 

26-ročný americký útočník bol dôležitou postavou sérií s Winnipegom Jets, Edmontonom Oilers aj Dallasom Stars. Eichel možno nie je na ľade taký nápadný ako McDavid, Tkachuk, Draisaitl, Robertson či Aho, ale jeho prínos pre tím je markantný. Vedia to jeho spoluhráči, vie to kouč VGK Bruce Cassidy, a vedia to aj súperi.

Eichel má za sebou 17 duelov v play-off s bilanciou 6 gólov a 12 asistencií. 18 bodov, viac ako 1 bod na zápas a videnie hry, akým sa môže pochváliť málokto. Povráva sa, že ak Golden Knights vyhrajú Stanley Cup, cenu pre MVP si odnesie práve tento rodák z amerického mesta North Chelmsford.

Prečo potom ten titulok? Nuž, najväčším súperom Jacka vo finále NHL naozaj nebude Florida Panthers. Eichel už dávno dokázal, že sa vie presadiť proti každému hokejovému tímu na planéte (videli sme to aj na MS 2019 v Košiciach).

Treba si ale uvedomiť, že Jack je vo svojom prvom play-off, čo prináša istú dávku tlaku a rešpektu. Práve tlak, možno stres či dôležitosť okamihu budú pre Eichela najväčšími súpermi vo finálovej sérii. Ak ich udrží na uzde a predvedie svoj TOP hokej, je na mieste si myslieť, že Vegas budú šampiónmi.