Main Content

Ak Tkachuk nie je lepší ako McDavid, tak...

sobota, 3. jún 2023 18:14 | Autor: Jakub Vaverka

Matthew Tkachuk
Matthew Tkachuk | zdroj: TASR

Dnes v noci nás čaká prvý finálový zápas bojov o Stanley Cup medzi Vegas Golden Knights a Floridou Panthers. Jedným z hráčov, o ktorých sa hovorí najviac je Matthew Tkachuk. Dokážu ho VGK zastaviť?

Na úvod treba napísať, že americký útočník Matthew Tkachuk zažíva fantastické play-off a je najlepším hráčom Floridy Panthers, ktorá sa prekvapivo dostala až do finále NHL. Prekvapivo, ale zaslúžene, pretože Cats vyradili postupne Boston, Toronto aj Carolinu. Florida ukázala, že papierové predpoklady sú zbytočné.

Tkachuk zas ukázal, že je fantastický hokejista, i keď stále má zákerné momenty a je to poriadny provokatér. „Hajzlíka" však v tíme potrebuje každé mužstvo, ktoré chce byť úspešné. Matt v aktuálnom play-off nastúpil na 16 zápasov, v ktorých 9-krát skóroval a na 12 gólov prihral. Jeho 21 kanadských bodov vzbudzuje rešpekt. 

Dokážu ho Vegas Golden Knights zastaviť? Je na mieste si myslieť, že áno, akúkoľvek má fazónu. Netreba totiž zabúdať na to, že v druhom kole play-off Rytieri z Nevady čelili Edmontonu Oilers a Connorovi McDavidovi, najlepšiemu hokejistovi na svete. Okrem McDavida bol navyše v TOP forme Leon Draisaitl, ktorý dokonca v jednom dueli skóroval proti Vegas štyrikrát. Golden Knights síce veľmi trpeli, keď boli McDavid a Draisaitl na ľade, ale v konečnom dôsledku ich tímovým poňatím hry a nepríjemnou tesnou defenzívou dokázali ubrániť.

Tkachuk je skvelý, Barkov je výborný, ale... sú naozaj lepší ako McDavid a Draisaitl? Samozrejme, rolu hrajú aj momentum a forma, ale skoro každý hokejový priaznivec prizná, že Connor McDavid je číslo jeden. Nuž, ako to napokon bude nám ukáže až samotná finálová séria, Game 1 začína o 2:00 v nedeľu ráno.