Main Content

RIVAL WATCH - PO 2. TRETINE: Slovenský sen sa vzďaluje

utorok, 23. máj 2023 20:48 | Autor: Róbert Kalnický

SUI - LAT
SUI - LAT | zdroj: TASR

Druhá tretina duelu medzi Lotyšskom a Švajčiarskom priniesla tri góly. Lotyši vedú 2:1.

V druhej tretine sa však karta obrátila. Freibergs nahodil puk od modrej čiary. Van Pottelberghe bol síce atakovaný Bukartsom, ale puk v sieti skončil. Švajčiarska striedačka si ešte zobrala trénerskú výzvu, ale presný zásah usporiadateľskej krajiny platil. Navyše, Lotyši dostali ihneď možnosť presilovej hry. V početnej výhode boli Lotyši aktívno. Následne však Moser vyhodil puk na tribúnu a Švajčiari išli do troch. 

V presilovej hre o dvoch hráčov pálil Balinskis, ale neuspel. Švajčiari obe vylúčenia dokázali ustáť. Po inkasovanom góle a prežitých oslabeniach prišli dobré okamihy Helvétov. Herzog však nedokázal doraziť Glauserovu strelu. V šiestej minúte vyhral čisté buly Corvi a Kevin Fiala vymietol pavučiny v rohu Šilovsovej brány. Ihneď z ďalšieho okamihu sa do útoku natlačil Abols a aj so šťastím poslal Lotyšov druhýkrát v zápase do vedenia.

Ihneď z ďalšej akcie mal Fiala výbornú pozíciu, ale Šilovs podržal Lotyšov. Z modrej čiary pálil Siegenthaler, ale Šilovs bol pripravený. V deviatej minúte sa na Šilovsa rútil Haas, ale bekhendový blafák nedotiahol. Ambühl sa taktiež následne pripomenul, ale Šilovs puk chytil. Následne Fiala neudržal nervy na uzde a v strednom pásme rukou atakoval Čuksteho. V početnej nevýhode však Švajčiari veľmi dobre bránili a súpera nepúšťali prakticky k ničomu.

Ihneď po oslabení to od modrej skúšal Geisser, ale Šilovs puk vyrazil. Následne prišiel už štvrtý dvojminútový trest pre Helvétov, keď rozhodcovia na trestnú lavicu poslali Loeffela. Ani túto početnú výhodu však Lotyši nehrali dobre. O strelu sa pokúsil Indrašis, ale neuspel. Minútu pred koncom Daugavinš zasiahol Siegenthalera hokejkou do tváre a Švajčiari dostali možnosť prvej presilovej hry. V tejto časti hry sa však už nič neudialo.