Main Content

Hokejbal news: Súhrn víkendových zápasov (10.-11.3.)

pondelok, 12. marec 2012 12:10 | Autor: Martin Kollár

Hokejbal news: Súhrn víkendových zápasov (10.-11.3.)
Hokejbal news: Súhrn víkendových zápasov (10.-11.3.) | zdroj: Martin Kollár pre Sport7.sk, foto archív M. Kollár

Najvyššia hokejbalová súťaž mala na programe cez víkend už 22.pokračovanie. Opäť nechýbali rušné stretnutia aj zápas, ktorý sa odohrá za okrúhlym stolom.

HBK Kometa Vrútky - Reebok Ružinov 1:3 (0:1,0:2,1:0)
Góly: Ruttkay - Kováč, Danko, Rímsky

Zápas soboty sa hral v Turci. Domáci sa zatiaľ na jar trápia herne aj strelecky a sobota im taktiež šťastie nepriniesla. Skúsený súper z Bratislavy hral umne a na malom ihrisku nepustil domácich takmer k ničomu. Zápasu nechýbali osobne súboje, pekné zákroky brankárov. Vrútky tak prehrali tretí zápas v rade.

D. Team Žirafa P. Bystrica - HBC Žirafa Žilina 3:2 sn (0:0,2:1,0:1-1:0)
Góly: Škrabko, Gajdoš, rozh. nájazd T. Spál – M. Hulín, Lajčiak

Derby žiráf sa odohralo na Považí. Išlo o dôležitý súboj v rámci pozícii zaručujúcich play-off. Hral sa bojovný hokejbal, ktorý sa musel divákom páčiť. Vyrovnané stretnutie vyústilo až do samostatných nájazdov, v ktorých boli úspešnejší  domáci a pripísali si tak extra bod na viac.

Sport Trend Žiar n/Hron - ŠK 98 Pruské5:3 (2:1,0:0,3:2)
Góly: Gáborík 2, Matuška, Ďurčov, Šulek – Kučera, Satina, Huňa

Bojovný hokejbal sa hral aj v Žiari, kde potrebovali vyhrať obe mužstvá. Posledný tím tabuľky podal bojovný výkon a počas celého zápasu bol lepším tímom. N-Sport sa tak konečne vyhupol z posledného miesta, naopak Prušťania sú sklamaním sezóny, keď momentálne okupujú až 11.miesto v tabuľke.

LG Bratislava - MHbO Géci L. Mikuláš 5:0 kontumačne
Hostia nedocestovali  na zápas.

Nedeľné dohrávky a predohrávky

MŠK Kežmarok - Sport Trend Žiar n/Hron 4:1 (1:1,1:0,2:0)
Góly: Teplický 2, Knapík, Sivaninec – Považanec

Favorit tohto zápasu bol jasný. Domáci zvládli povinnú jazdu, hoci sa prvá tretina skončila „len“ remízou. Kežmarok tak mohol v prípade 3-bodového zisku preskočiť Kométu Vrútky a posunúť sa na 5.miesto. Ďalšie dve tretiny boli v znamení dobíjaní bránky hostí, ktorí napokon kapitulovali 4 krát.

Jokerit Petržalka - HBC Žirafa Žilina 6:2 (2:2,1:0,3:0)
Góly: Válek 2, Martinusík, Kečkeš, Deržák, Slušný - Hrvol 2

Nováčik potvrdil dobrú formu, ktorú ma na jar. V priamom súboji o play-off dokázali hostia zo Žiliny držať krok s domácimi len prvú tretinu. Domáci, ktorý v sobotu oddychovali, dominovali ostatné dve časti a zaslúžene vyhrali 6:2. Žirafy tak majú za sebou nie práve vydarený víkend.
 
LG Bratislava - HBK Nitrianski rytieri Nitra 2:1(0:0,0:1,2:0)
Góly. Drozdík, Giba – Haring

Hokejbalová lahôdka sa odohrala až v nedeľu v Petržalke. Vo veľkom šlágri dominovali brankári, preto diváci nevideli množstvo gólov. O to viac ale zaujala kvalita hokejbalu. Domáci nevedeli dlho nájsť recept na hosťujúceho gólmana a po dvoch tretinách prehrávali najtesnejšie 0:1. LG potreboval po minulotýždňovom zlom víkende bodovať a nakoniec sa mu to aj podarilo. V záverečnej časti dobrým výkonom napokon otočili vývoj stretnutia a pripísali si dôležité 3 body. Nitra je tak prvá už len o skóre.