Main Content

Ján Pardavý po výhre Slovenska: Zvládli sme to výsledkovo, ale herne sme sa trápili

nedeľa, 21. máj 2023 18:43 | Autor: TASR

Craig Ramsay, Ján Pardavý
Craig Ramsay, Ján Pardavý | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti zvíťazili nad Slovinskom 1:0 v nedeľňajšom zápase základnej B-skupiny na MS v Rige. Jediný gól duelu strelil v 21. minúte Richard Pánik.

Slováci si víťazstvom udržali šancu na postup do štvrťfinále. Pre Slovincov znamená prehra definitívnu istotu zostupu do A-skupiny I. divízie MS.

Ján Pardavý, tréner SR: "Bol to ťažký zápas, ktorý sme zvládli výsledkovo, ale herne sme sa trápili. V prvej tretine sme mali prevahu, ale ťažko sme sa presadzovali. Šance, ktoré sme si vytvorili v druhej tretine, sme riešili zle. Mohli sme v nej odskočiť na rozdiel dvoch gólov. Tretia tretina bola o mentálnej stránke. Slovinci hrali "o život" a my o nádej na postup a bolo to vidieť na oboch tímoch. Čakali sme na chybu Slovincov, aby sme sa prípadným gólom upokojili, no to sa nestalo a až do konca to bolo dramatické. Brankár Škorvánek bol dnes fantastický. Hráčom ukazujeme videá a presviedčame ich, aby v šanciach boli sebeckejší a aby to vzali na seba a strieľali. Hovoríme im o tom, že každá strela môže byť nebezpečná a určite je lepšia než pokazená prihrávka."