Main Content

Slovenský sen žije, Slovinci zostupujú

nedeľa, 21. máj 2023 17:25 | Autor: Róbert Kalnický

SVK - SVN
SVK - SVN | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti porazili Slovinsko 1:0.

Zverenci Craiga Ramsayho chceli mať podobný úvod ako v druhej časti hry. Regenda ani Nemec však neuspeli. Následne Cehlárik tečoval Rosandičov puk, ale bez úspechu. V tretej minúte mohol vyrovnať Urbas, puk však poslal do rohu. Ivan nahodil puk, ale Gračnar pokryl. V piatej minúte to skúšal znovu spomedzi kruhov Pánik. Gračnar včas pokľakol.

Slovinci mali dobrý úsek v deviatej minúte. O pár sekúnd nás zachránila ľavá tyč Škorvánkovej brány. Slovenská hokejisti sa pokúšali ukľudniť situáciu a desať minút pred koncom sa začali brániť. V dvanástej minúte pálil Sukeľ, ale Gračnar puk chytil. Slovinci hrozili aj naďalej, neuspeli však Tičar ani Magovac.

Crnovičove nahodenie znovu vystrašilo Slovákov. Škorvánek na puk stihol reagovať. Sukeľ mal ďalšiu šancu štyri minúty pred koncom, Gračnar nemusel zasahovať. Tri a pol minúty pred koncom išli na trestnú lavicu Hudáček a Pance a hralo sa 4 na 4. Práve v tomto pomere hráčov sa hralo veľmi opatrne, dlho sme puk držali na hokejkách.

V posledných sekundách to Slovinci skúsili v šestici. 51 sekúnd pred koncom poslal Hudáček puk na zakázané uvoľnenie. Obrovský slovinský nápor v závere nevyšiel. Drozg však Škorvánka neprekonal.