Main Content

PO 2. TRETINE: Pánik prekonal Gračnara, tlak musíme zúročiť

nedeľa, 21. máj 2023 16:41 | Autor: Róbert Kalnický

SVK - SVN
SVK - SVN | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti po druhej tretine vedú nad Slovinskom 1:0.

V 15. sekunde sa rútil sám na Gračnara Pánik a presne mierenou strelou prestrelil Gračnara. Rýchly strelený gól Slovákom pomohol, Kňažko ani Rosandič však neuspeli. O pár sekúnd kľučkoval Lunter, ale neuspel. V piatej minúte v strednom pásme fauloval Čacho a presilovú hru dostali aj Slovinci. Šance mali Tičar, Verlič aj Urbas, ale Škorvánek výborne chytal. 

Následne sa hralo hore-dole, ale bez väčších šancí. V desiatej minúte Kelemen vystihol rozohrávku Slovincov Kelemen, akciu však Slováci prekombinovali. Následne hrozil Pance, ale neuspel. O pár sekúnd sa sám rútil Hudáček, ale bránu netrafil. Veľkú šancu mal Urbas, ale Škorvánek dokázal odolať.

Následne dobré okamihy mali Pánik s Hrivíkom, ale Gračnar nemusel zasahovať. Mašič sa pokúšal prečísliť Slovákov, po strele Urbasa sme išli znovu do oslabenia. Na trestnú lavicu odišiel Nemec za podrazenie. V oslabení mohol skórovať Sukeľ, ale zoči-voči Gračnarovi neuspel. Hra vo štyroch Slovákom svedčala, ale gól nepadol. Pokus Hudáčka spomedzi kruhov však do siete nešiel.